Početna » Slajder » VK Partizan održao godišnju konferenciju: Rad u mlađim kategorijama ostaje primarni cilj

VK Partizan održao godišnju konferenciju: Rad u mlađim kategorijama ostaje primarni cilj

Konferencija VK Partizan
(Foto: facebook.com/WaterpoloPartizan)

Čelnici Vaterpolo kluba Partizan održali su godišnju konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o tome šta je urađeno u prethodnoj sezoni i predstavili su planove za budućnost kluba. Crno-beli su imali odličnu ekipu u prethodnoj sezoni, ali je po završetku domaćeg takmičenja klub sa Banjice napustilo čak 12 igrača.

Pre dve godine kada smo došli u klub postavili smo sistem i prioritet stavili na rad sa mlađim kategorijama. Prošle sezone osvojili smo skoro sve što je moglo, a prvi tim napravio je pomak sa šestog na četvrto mesto – izjavio je predsednik kluba Jovan Lazarević i dodao:

Da li je četvrto mesto zadovoljavajuće za Partizan? Očekujemo svakako bolje rezultate u narednom periodu, ali uspeh ne dolazi preko noći. U poslednjih deset godina otišlo nam je 160 igrača. Želja nam je da novi tim ostane bar dve sezone zajedno – rekao je Lazarević i zahvalio na podršci opštini Voždovac i Gradu Beogradu.

Direktor kluba Nikola Kuljača istakao je da je tim za narednu sezonu praktično već formiran.

Nismo uspeli da zadržimo neke igrače, ali radimo na pojačanjima i narednih dana će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ono što je sigurno jeste da ćemo igrati LEN kup, regionalnu ligu, domaće prvenstvo i Kup – rekao je Kuljača.

Filip Filipovic konferencija Partizan
(Foto: facebook.com/WaterpoloPartizan)

Član upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Filip Filipović objavio je da je klub angažovao poznatog trenera Dejana Jovovića, koji će biti koordinator svih selekcija.

Rad u mlađim kategorijama ostaje primarni cilj, trenutno imamo 280 registrovanih vaterpolista, a od septembra će ih biti i više. Ovim mladim momcima, koji su u mlađim kategorijama osvojili gotovo sve, želim da čestitam i znam da je to samo usputna stanica na putu odrastanja. Hvala i roditeljima na strpljenju – rekao je Filipović.

Klub će u narednom periodu dodatno ulagati u psiho-fizički razvoj dece kroz neophodne edukacije, a prvi put kod nas rad svakog igrača biće praćen u elektronskom formatu, dodao je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

Prva ekipa je mlada, ali verujemo u njih i imamo velike planove. želim da podsetim one koji ne znaju da smo pre 20 godina imali još težu situaciju, napustio nas je ceo tim, ostala su samo deca, među kojom sam bio i ja sa trenerom Dejanom Udovičićem. Uspeli smo da dođemo do titule, fajnal-fora, a u tom timu su bili sva ‘šestorica veličanstvenih’ reprezentativaca koji se sada opraštaju. Partizan je poseban tim u svetu vaterpola, a poruka mladima je da ako imaju ciljeve prepreke ne postoje i da samo oni koji nisu probali nisu uspeli – rekao je Filipović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.