Savić: Srpski sport je imao sjajnu godinu

Milorad Krivokapić

(Foto: David Damnjanović)

Na konferenciji za medije u Hotelu M, povodom manifestacije „Dani šampiona“, saopšteno je da je blizu 1900 ulaznica prodato za susret u kojem će Srbija igrati protiv Tima sveta i da je ostalo svega 100 karata. U petak će se od igranja u reprezentaciji oprostiti Živko Gocić i Slobodan Nikić, a na današnjoj konferenciji govorili su predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić i selektor Dejan Savić.

Momci su takav oproštaj jer su to pre svega česititi ljudi a zatim i veliki igrači. Njihove medalje sve govore, Slobodan Nikić je najtrofejniji igrač Srbije i svetskog vaterpola – rekao je Krivokapić.

Govoreći o Danima vaterpola Krivokapić je istakao humanitarnu akciju:

Znate svi da besplatnih ulaznica nema i da kompletan prihod ide u korist obolelog Andreje Petrovića. To nije prvi put da je humana strana sastavni deo naših aktivnosti. Bilo je tako i na „mts Turneja šampiona“ kada je prihod sa mečeva u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu išao u korist Narodnih kuhinja, bilo je tako i na turniru u Boru kada smo prihod usmerili ka bolnici u Tiršovoj u Beogradu, zatim bolnicama u Boru i Majdanpeku.

Sutra će biti održan, sada već tradicionalni godišnji koktel u Hotelu M. Krivokapić je izlaganje zaključio rečima:

Ponosni smo zbog svega što se događalo. Prvi put organizujemo utakmicu protiv Tima sveta i ne treba zaboraviti da će nam među gostima biti igrači iz inostranstva koji dan kasnije imaju svoje Badnje veče. I to nešto govori.

Milorad Krivokapić i Dejan Savić

(Foto: David Damnjanović)

Selektor Dejan Savić je rekao u šali:

Sve je to lepo, ali videću lice predsednika 1. juna kada na pripreme pozovem Gocića i Nikića. Šalim se, mislim da je organizacija ovakve dane zaslužila. I nije samo vaterpolo imao sjajnu godinu, kompletan srpski sport može da se ponosi ostvarenjima. Pored rezulta seniora ne zaboravimo da su juniori prvaci Evrope. Utakmica nema rezultatski imperatriv, biće lepih poteza i siguran sam da će pune tribine Tašmajdana uživati. Na kraju ne zaboravimo humanitarni deo čitave priče, treba da vidimo kako živimo, kome je sve potrebna pomoć. Bilo je tako i 2014. kada je čitava Srbija bila jedinstvena u danima poplava. Sportisti uvek moraju da daju svoj doprinos.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.