Početna » Nacionalna selekcija » Za Andreja Petrovića prikupljeno 450.000 dinara

Za Andreja Petrovića prikupljeno 450.000 dinara

Publika na Tašmajdanu
(Foto: Luka Jovović, Vaterpolo vesti)

Živko Gocić i Slobodan Nikić imali su veličanstven oproštaj od nacionalnog tima. U reprezentativnu penziju ispraćeni su pred prepunim tribinama Tašmajdana, a sve ulaznice bile su rasprodate dva dana pre revijalne utakmice između selekcije Srbije i Tima sveta. U Vaterpolo savezu Srbije i zbog te činjenice ističu veliko zadovoljstvo, jer je ceo prihod od karata namenjen u humanitarne svrhe.

Znali smo da će veliki broj ljubitelja vaterpola želeti da na oproštaju od reprezentacije Srbije pozdravi tako velike šampione kao što su Živko Gocić i Slobodan Nikić. Zato smo želeli da pomognemo onima kojima je pomoć preko potrebna. Od prodaje karata sakupili smo 450.000 dinara i taj novac će biti uplaćen za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize – istakao je Milorad Krivokapić predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Ovo je bila treća humanitarna akcija koju je Vaterpolo savez Srbije sproveo u 2016. godini. Od humanitarnog turnira u Boru sakupljeno je 2.800.000 dinara, od čega je 2.000.000 dinara donirano Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, a po 400.000 dinara dečjim odeljenjima opštih bolnica u Boru i Majdanpeku. Takođe, kroz akciju MTS turneju šampiona i prijateljske utakmice koje su odigrane u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu sakupljeno je 200.000 dinara za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Vaterpolo savez Srbije je kroz svoje aktivnosti ove godine za humanitarne svrhe sakupio oko 3,5 miliona dinara i ono što mogu da najavim je da će se sa tom praksom nastaviti i u 2017. Veliku pažnju poklanjaćemo društveno odgovornim projektima i svojim aktivnostima ćemo nadam se skrenuti pažnju i drugima da čine isto, a sve u cilju opšteg dobra – zaključio je Krivokapić.

Izvor: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.