Početna » Nacionalna selekcija » FINA: Rađen dva puta bio pozitivan na kokain

FINA: Rađen dva puta bio pozitivan na kokain

(Foto: Tanjug)

Privremena suspenzija 30-godišnjem Rađenu izrečena je u maju nakon što je pao na doping testu posle utakmice između Srbije i Španije 17. februara u Madridu, a FINA je otkrila da je srpski vaterpolista bio pozitivan na kokain i posle testiranja 15. aprila, što je i uticalo da mu u ponedeljak bude izrečena konačna četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.

Ranije danas Rađen je na Tviteru napisao da nije očekivao tako oštru kaznu pretpostavljajući da će njegova sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uveriti čelnike FINA da je svestan greške i da čini sve, koliko je u njegovoj moći, da tu grešku ispravi.

Komisija za doping FINA može samo da ohrabri sportistu da na svaki mogući način informiše mlade i iskusne sportiste o prednostima čistog sporta i zdravim i odgovornim navikama da bi izbegli kršenje antidoping pravila. Međutim, to Komisiji ne daje mogućnost smanjenja kazne koja sledi po pravilima, pošto u propisima jasno stoji u kakvim okolnostima to može da bude učinjeno – saopštila je FINA na svom sajtu.

Žalbu na odluku o suspenziji Rađen može da podnese u roku od tri nedelje međunarodnom Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Izvor/Foto: Tanjug

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.