Početna » Slajder » Krivokapić: Savez nema para za premije, klubovi u Beogradu su pred gašenjem

Krivokapić: Savez nema para za premije, klubovi u Beogradu su pred gašenjem

(Foto: Novosti)
(Foto: Novosti)

Prvi čovek našeg vaterpola Milorad Krivokapić u intervjuu za „Blic” priča o dugovanjima od 1.500.000 evra prema igračima i stručnom štabu koja se vuku još od 2008.

Prethodna uprava se neodgovorno ponašala prema članovima VSS i igračima. Obećavali su im silan novac koji nikada nije isplaćen, a čak su se dizali i krediti i menice kako bi se pokrila dugovanja koja nikada nisu isplaćena – kaže Krivokapić za „Blic“.

Iako je osvojeno sedam zlatnih medalja u nizu, i dalje postoji problem sa isplatama premija

Na svu sreću, država svoj deo poštuje svakog puta i na vreme uplati sve premije, ali savez ipak ne može da odgovori istom merom i to se neće promeniti u skorije vreme. Savez nema novca za premije i neću da ih obećavam igračima kada ne mogu da ispunim. Oni su svesni toga i zbog moje iskrenosti ih i ne traže.

Krivokapića je obradovala i činjenica da je premijer Vučić obećao da će po dobijanju potrebne dokumentacije iz VSS u roku od 48 sati isplatiti premije za zlato u Kazanju od ukupno 600.000 evra.

Mi ćemo poslati papire u najbržem roku. Tražićemo od države i da nam pomognu oko isplate nekih dugovanja prema igračima i nadamo se da će imati sluha.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je obećao veći novac za vaterpolo, ali Krivokapić priznaje da ih ni tri budžeta trenutno ne mogu pokriti.

Ostavljeni dug je preko 1.500.000 evra igračima i stručnom štabu, i to još od 2008. Da stvar bude još gora, pred olimpijsku godinu, Olimpijski komitet nam je smanjio budžet za 50 odsto!

(Foto: Tanjug)
(Foto: Tanjug)

Njemu teško pada što mladi idu u inostranstvo.

Svim silama pokušavamo da ih zadržimo, ali je to nemoguće. Oni radije sa 16 godina idu u inostranstvo za male pare nego ovde ni za kakve. Postoji i strah da će ih druge reprezentacije preoteti, ali verujemo da će ostati.

Krivokapić je najavio i da će tražiti sastanak sa čelnicima grada Beograda.

Tražićemo od njih da pokriju termine za treninge Zvezdi i Partizanu jer samo u Beogradu imamo problem sa tim. Ostale klubove u Srbiji finansira lokalna samouprava i oni bolje stoje. Trenutno nam je čak i Jadranska liga pod znakom pitanja, jer ne možemo da pronađemo sponzora koji bi vozio naše igrače na utakmice.

Krivokapić je istakao i kako je teško pronaći sponzore.

To je prosto neverovatno! U celom svetu bogataši finansiraju kulturu i sport, samo kod nas niko ne želi da pomogne. Išao sam kod skoro svih bogatih Srba i niko nije želeo da pomogne osim biznismena Milije Babovića. Klubovi u Beogradu su pred gašenjem, jer grad Beograd ne želi da im finansira termine za bazen, već evropske šampione poput Zvezde izbacuje sa bazena.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.