Početna » Zanimljivosti » Krivokapić odustao od kandidature, Viktor Jelenić jedini kandidat za predsednika VSS?

Krivokapić odustao od kandidature, Viktor Jelenić jedini kandidat za predsednika VSS?

Milorad Krivokapić i Viktor Jelenić
(Foto: M. Metlaš / RAS SRBIJA)

Bliže se izbori za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, a jedini kandidat za sada je Viktor Jelenić.

Vaterpolo savez Srbije prosledio je novinarima izjavu aktuelnog predsednika VSS, Milorada Krivokapića, koji je istakao da je odlučio da ne bude kandidat za predsednika i da je vreme da rukovođenje preuzmu mlađi ljudi. Kako prenosi Blic, predsednik Crvene zvezde biće verovatno jedini kandidat na Izbornoj skupštini, koja će se održati 24. aprila. Prvi čovek crveno-belih kandidat je bio i pre četiri godine, ali je tada Krivokapić imao duplo više glasova.

Odlučio sam da ne budem kandidat za predsednika. Vreme je da u nimalo lakom vremenima rukovođenje preuzmu mlađi ljudi. Preuzeo sam sa saradnicima organizaciju u teškom trenutku. Kadrovski je bila slaba, dugovi ogromni, posebno prema igračima. Sada mogu da kažem da sam ponosan na urađen posao. Pre svega ogromna je bila pomoć države. Konačno imali smo i važne sponzore bez čije pomoći bi teško realizovali sve planove.

O rezultatima Krivokapić kaže:

Šta je uradila reprezentacija sa selektorom Savićem ne treba da govori, osvojili su sve. Godinama najbolja ekipa Srbije. Vratili smo žensku reprezentaciju, jačali mlađe selekcije. Organizovano je nekoliko velikih takmičenja u našoj zemlji, Evropsko u Beogradu će se pamtiti. Prema igračima je vraćen veliki deo dugova. Istina finansijskih problema ima i sada i verujem da će nove snage naći način da se izbore sa tim. Pokušali smo da pomognemo klubovima koliko je to moguće. Negde je to bilo lakše sa samoupravom negde teže.

I za kraj:

Imao sam punu podršku u samom savezu pre svega u generalnom sekretaru Marijanu i Kancelariji. Verujem da svi možemo da budemo zadovoljni proteklim četvorogodišnjim periodom. Ko god da bude bio predsednik moći će da računa na moju pomoć ukoliko bude bila potrebna.

Blic takođe prenosi da su kandidaturu Jelenića podržali klubovi: VK Proleter, VK Rasina, ŽVK Crvena zvezda, VK Valis, VK Žak, VK Radnički, VK Palilula, VK Taš, VK Šabac, ŽVK Stari Grad, VK Mladost Pančevo, BVK Crvena zvezda, VK Taš 2000, VK Jezero, Vaterpolo savez Vojvodine, VK Spartak Prozivka, VK Zemun, VK Novi Beograd, VK Singidunum, VK Vojvodina i VK Dunav.

 

2 komentara

  • Voda ga donela voda ga i odnela :)) …. u svakom slucaju Krivi hvala ti na svemu … bilo je i pozitivnih stvari … a najvise ti hvala na tome sto neces da se kandidujes :))

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.