Početna » Video » Podkast “Pod kapicom“: Milorad Krivokapić (VIDEO)

Podkast “Pod kapicom“: Milorad Krivokapić (VIDEO)

Bivši golman reprezentacije Jugoslavije i predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Milorad Krivokapić, bio je gost u 38. epizodi podkasta „Pod kapicom“.

Krivokapić je rođen u Bijeloj, gde je i započeo vaterpolo karijeru. Potom je prešao u Primorac, a zatim i u Partizan. Karijeru je završio u italijanskom Posilipu 1992. godine, a sa reprezentacijom Jugoslavije je 1984. osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu i dve godine kasnije zlato na Svetskom prvenstvu u Madridu.

Iste godine je proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta i u razgovoru je istakao da mu je to kruna karijere.

Kao trener je predvodio Crvenu zvezdu do šampionske titule, a trenirao je Vladimira Vujasinovića, Aleksandra Šapića, Aleksandra Ćirića, Igora Milanovića, Jugoslava Vasovića, Viktora Jelenića i mnoge druge. Posle uspeha sa Zvezdom, bio je trener mlađih kategorija u Vaterpolo savezu Jugoslavije, gde je takođe bio uspešan. Potom je otišao u inostranstvo i od 2002. do 2014. godine je bio selektor Saudijske Arabije.

U aprilu 2014. godine izabran je za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, a to mesto je četiri godine kasnije prepustio Viktoru Jeleniću.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.