Početna » Nacionalna selekcija » Krivokapić: Osnovni cilj je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju

Krivokapić: Osnovni cilj je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju

Milorad Krivokapić
(Foto: David Damnjanović)

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme za novi ciklus velikih takmičenja koji joj predstoje ovog leta.

Aktuelne olimpijske, svetske i evropske prvake očekuje završni turnir Svetske lige kome će od 20. do 25. juna domaćin biti Rusija, a mesec dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije objavio je na zvaničnom sajtu intervju sa predsednikom, Miloradom Krivokapićem, a mi vam prenosimo najzanimljivije delove:

Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Međutim, svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku tom našem trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u našoj reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju – s ponosom ističe Krivokapić i dodaje:

Ne treba zanemariti činjinecu da postepeno dolazi i do smene generacija, da u timu više neće biti igračkih veličina poput Živka Gocića i Slobodana Nikića. Takođe, pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda. Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja – kaže Krivokapić.

Milorad Krivokapić i Dejan Savić
(Foto: David Damnjanović)

Za prvog čoveka Vaterpolo saveza Srbije ne postoji dilema kada su prioriteti u radu u pitanju:

Naš osnovni cilj je zlatna medalja na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine. I tome podređujemo sve. Posle zlata u Riju slavili smo samo nekoliko dana i odmah smo prionuli na posao kako bi smo narednu najveću svetsku smotru sporta dočekali potpuno spremni. Mislim da od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku imamo najveće šanse za zlato u Tokiju. Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske ali i mlade i vrlo talentovane igrače sa kojima se u reprezentaciji odlično radi.

Srbija će ovog leta biti domaćin tri velika vaterpolo takmičenja – Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, Evropskog šampionata za juniorke, i sada već tradicionalnog turnira za najmlađe vaterpoliste „Darko Čukić“.

Besprekornom organizacijom Evropskog prvenstva u Beogradu prošle godine još jednom smo se pokazali kao sjajni domaćini. Zato nam je ponovo ukazano poverenje da budemo organizatori velikih takmičenja u mlađim kategorijama. Sve to nam imponuje, to će nam dodatno pomoći u promociji vaterpola među mladima što je za nas veoma važno. Moram da istaknem da pripreme za ova takmičenja polako već privodimo kraju i ne sumnjam da će Beograd i Novi sad u organizacionom smilsu položiti ispit.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.