Početna » Slajder » Partizan održao konferenciju: Sportski centar ne ispunjava ugovorne obaveze, broj dece rapidno opada

Partizan održao konferenciju: Sportski centar ne ispunjava ugovorne obaveze, broj dece rapidno opada

Poseta vrtica VK Partizan trofejnoj sali
(Foto: Vaterpolo vesti)

Posle niza objava na društvenim mrežama i sastancima sa raznim organima, Uprava Vaterpolo kluba Partizan organizovala je u četvrtak konferenciju za štampu na kojoj je još jednom predočeno šta se to događa u Partizanu, odnosno na bazenu SC „Voždovac“ na Banjici i kako zapravo crno-beli danas funkcionišu.

Pored predsednika Jovana Lazarevića domaćini novinarima su bili Aleksandar Nikolić, zamenik direktora i Dejan Jovović, sportski direktor.

Bazen je 2021. predat opštini na upravljanje i tim ugovorom je klub dobio obezbedjene termine za narednih 50 godina. Sa druge strane Sportski centar Voždovac kojem pripada bazen je dužan da nam nadoknadi štetu zbog situacije kakva je ova u kojoj smo sada. Velki bazen ne radi, mali je nedavno počeo – rekao je Jovan Lazarević.

Ponovljeno je šta znači škola vaterpola ne samo za Partizan.

Njen doprinos nije samo u stvaranju igrača, već funkcionisanju dece, njihovom vaspitanju, odrastanju, poštovanju starijih. Pre tri godine, kada sam došao na čelo kluba imali smo 70 dece. U danima kada je sve funkcionisalo taj broj se povećao na 250. Sada taj broj rapidno opada. Ostali su oni koji veruju klubu i zbog toga dugujemo veliki zahvalnost i deci i roditeljima na njihovom entuzijazmu, i dalje jakoj želji da treniraju i pored seljakanja sa bazena na bazen. Takođe odajem priznanje zaposlenima u klubu koji rade i pored neredovnih plata.

Proteklih mesec dana je proteklo u satancima sa relevatnim institucijama. Cilj je bio obezbedjivanje uslova za rad, mesta za treninge kako mladjih kategorija, tako i prvog tima.

Gradonačelnik Šapić je uspeo da obezbedi termine po bazenima u gradu. Savez takođe pokušava da nam pomogne kako bi nastavili da radimo i nadam se da ćemo svi zajedno imati uspeha u tome.

Ispred trojice domaćina stajali su pehari za pobednika Lige šampiona i Superkupa a pozadina je bila prepuna trofeja sa raznih takmičenja iz bogate istorije crno-belih.

Pehari su prošlost, naša je želja da budu naša sadašnjost i budućnost. Sve je ovo daleko od idealne situacije. Ne postoji klub sa takvom disproporcijom izmedju uslova za rad i ostvarenih rezultata. Od 11 takmičenja mladjih kategorija osvojili smo četiri prva mesta, jedno treće, ostalo su druga mesta.To je veliki uspeh.

Na kraju je Lazarević konstatovao:

Brojna deca žele da rade ali ne mogu jer Sportski centar ne ispunjava ugovorne obaveze. Nismo samo mi tu, šta je sa gradjanstvom iz ovog dela grada koji gravitira Banjici. Svesni smo situacije, svesni smo najviše ogromne štete i zato se nadamo pomoći nadležnih institucija.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.