Početna » Mlađe kategorije » Mladi vaterpolisti Šapca odbranili titulu na prestižnom turniru „Tomo“ u Dubrovniku

Mladi vaterpolisti Šapca odbranili titulu na prestižnom turniru „Tomo“ u Dubrovniku

Sabac 2009 Tomo turnir 2023
(Foto: tomotournament.com)

Na prestižnom turniru „Tomo Udovičić“ koji se već godinama na sptektakularan način održava u Dubrovniku i koji je ove godine okupio više od 40 klubova iz cele Evrope, vaterpolisti Šapca rođeni 2009. godine odbranili su titulu šampiona osvojenu prošle godine! Šapčani su u konkurenciji 39 klubova bili najbolji, pošto su u finalui pobedili Jadran iz Herceg Novog sa 14:11.

Srbiju su na U-14 turniru predstavljali još Radnički, Zemun i Novi Beograd. Kragujevčani su bili dvanaesti, Novi Beograd je zauzeo 25. poziciju, a Zemun 38. mesto. Održan je turnir i za dve godine starije vaterpoliste, gde je Šabac bio peti, a Novi Beograd i Zemun su zauzeli 13, odnosno 15. mesto.

Mlađi Šapčani su u grupnoj fazi ostvarili sve četiri pobede. Redom su pobeđivali Gusar Mlini 18:0, Torpedo 16:1, Aquatec Verde 10:7 i Salerno 11:10.

U četvrtfinalu je potopljena španska Barseloneta rezultatom 9:6, u polufinalu je Šabac pobedio najbolju hrvatsku ekipu, Medveščak, rezultatom 10:8 i tako se plasirao u finale. Posle velike borbe, Šapčani su pobedili Jadrana iz Herceg Novog 14:11 i tako su odbranili zlato osvojeno prošle godine.

Za ekipu koju predvode Miroslav Petrović i Dušan Mihajlović igrali su: Marko Bursać, Aleksandar Gajić, Andrej Lazić, Maksim Zdravković Gligorovski, Uroš Lovčević, Vuk Kućanski, Stefan Pavlović, Strahinja Cerović, Strahinja Vasić, Nikola Topuzović, Nikola Pavlović, Marko Dašenović, Milan Vuletić, Miroslav Jakovljević Jugović, Nemanja Peležević, Andrej Jurošević, Ljubomir Paranosić i Luka Savatić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace