Početna » Zanimljivosti » Novi Beograd se oglasio saopštenjem: Nemojte vi da nas branite od Aleksandra Šapića

Novi Beograd se oglasio saopštenjem: Nemojte vi da nas branite od Aleksandra Šapića

Novi Beograd promocija tima 2021 2022
(Foto: VK Novi Beograd)

Vaterpolo klub Novi Beograd oglasio se saopštenjem posle prošlonedeljnih dešavanja kada je, prema navodima portala Direktno i Sport Klub, prvi čovek kluba, Aleksandar Šapić, posle osvojenog trofeja Premijer regionalne lige na sastanku verbalno napao igrače, optužio ih da su krivi za odlazak Vladimira Vujasinovića sa klupe i poručio im da su se tokom njegove kampanje za gradonačelnika krili i da više neće da im pomaže, odnosno da mogu da napuste klub ako žele.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti:

Ovim putem želimo da zaštitimo klub od brutalnih medijskih napada raznih interesnih i svih drugih zlonamernih grupa, koje nemaju veze sa sportom i očigledno im je interes srpskog vaterpola na poslednjem mestu.

Ne treba niko naš klub da brani od nas samih, a naročito ne treba da nas brane upravo oni koji su imali najviše zamerki kada je ova ekipa formirana i kada smo najavili da želimo da vratimo srpski vaterpolo u sam evropski vrh. Jedan deo javnosti se tome usprotivio i na sve načine pokušao da zaustavi formiranje ove ekipe, a istovremeno zaustavi rast i razvoj našeg kluba koji već sedam godina, iz godine u godinu, izrasta u jedan od najboljih vaterpolo klubova Evrope, što smo nedavno osvajanjem Regionalne lige i potvrdili.

Laži i neistine koje se plasiraju već danima u pojedinim medijima, želimo da prekinemo ovim saopštenjem i poručimo svima onima koji nikada ništa nisu uradili da srpski klupski vaterpolo pomognu i kojima nimalo nije smetalo dok je srpska liga bila jedna od najgorih u Evropi, i kojima nije smetalo dok nismo imali ni jednog predstavnika u Evro ligi i dok su igrači kuburili za isplatama i klubovi dugovali novac ionako simboličnih plata, i kojima nije smetalo dok je vaterpolo medijski bio jedan od najmanje zastupljenih sportova kod nas, iako je već decenijama najtrofejniji srpski sport, da kad im već ništa od toga nije smetalo, da bar nas danas ostave na miru.

Sve nabrojano se promenilo od kad se pre par godina pojavio vaterpolo klub Novi Beograd.

Mi smo vratili najbolje stručnjake u zemlju, doveli najbolje evropske igrače, naše reprezentativce, i učinili sve da oni u svojoj zemlji imaju uslove slične najboljim klubovima Evrope. Dobili smo organizaciju završnog turnira Evro lige od Evropske plivačke organizacije (LEN) i vratili Srbiju u epicentar evropskog klupskog vaterpola.

I nije im dosta to što ništa nisu učinili da pomognu, već su odlučili da nas sputavaju u želji da srpski vaterpolo vratimo tamo gde mu je mesto, u sam evropski klupski vrh. Zato vas sve molimo, ako niste u stanju da nam pomognete, da nam više ne odmažete plasiranjem laži u medijima o nama, našim članovima, igrčima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima kluba i svim onima koji naš klub čine.

Aleksandar Šapić je deo nas, on je ovaj klub osnovao, sve nas u njega doveo i nema potrebe da nas od njega lažima brane upravo oni koji su sve činili godinama da vaterpolo klub Novi Beograd ne izraste u ono što danas jeste – ubedljivo najsnažniji klub u regionu i jedan od najboljih u Evropi!

Nemojte vi da nas branite od Aleksandra Šapića, čoveka bez kojeg ovaj klub ne bi bio to što je danas, čoveka koji ga je osnovao, vodio sa klupe dve sezone, a posle toga najviše doprineo da se u njega vrati najveći broj naših proslavljenih trenera i naših najboljih igrača. I na kraju, koji je najzaslužniji što klub danas funkcioniše poput najboljih evropskih i svetskih klubova.

Nikada nismo bili jedinstveniji i odlučniji u nameri da nastavimo sa postizanjem velikih sportskih rezultata i da ostavimo i budućim generacijama klub koji će biti na ponos čitavoj našoj zemlji, a ne samo Novom Beogradu i Beogradu.

Mi smo jedna velika i složna porodica i nećemo dozvoliti da bilo ko svoje frustracije, neuspehe, nezadovoljstva ili lične obračune, sprovodi preko leđa našeg kluba i sve ćemo učiniti da ga zaštitimo.

I da još jednom podvučemo Aleksandar Šapić je, ne samo deo naše porodice, nego neko oko koga je ona okupljena i zato smo mu svi mnogo zahvalni na svemu što je uradio i što danas radi za naš klub i kamo sreće da je više takvih ljudi u našem sportu, jer bi to značilo da srpski sport za svoju budućnost ne treba da brine.

Do novih velikih pobeda za srpski vaterpolo i naš vaterpolo klub, sportski pozdrav,

Stručni štab, treneri, igrači i uprava vaterpolo kluba Novi Beograd”, navodi se u saopštenju.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380