Početna » Zanimljivosti » Dejan Savić izabrao petoricu najboljih igrača na svetu u 2021. godini

Dejan Savić izabrao petoricu najboljih igrača na svetu u 2021. godini

Savic igraci OI 2021
(Foto: Marcel Ter Bals)

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, učestvovao je u tradicionalnom izboru portala Total Waterpolo za najboljeg igrača godine, a po prvi put je glasao za igrače koje predvodi sa klupe. Naime, Savić 2017, 2018. i 2019. godine nije želeo da glasa za srpske vaterpoliste, a ispostavilo se da je čekao pravi trenutak, pošto je ove godine, u kojoj je Srbija odbranila olimpijsko zlato, glasao za Filipa Filipovića, Nikolu Jakšića, Dušana Mandića, Duška Pijetlovića i Branislava Mitrovića.

Na pitanje šta se to promenilo, pa je po prvi put glasao za igrače čiji je selektor, Savić je u svom stilu odgovorio „Konačno su odrasli„.

Pored Savića, u stručnom žiriju su od ove godine i kapiteni reprezentacija, a Filip Filipović je glasao za Dušana Mandića, Duška Pijetlovića, Nikolu Jakšića, Janisa Funtulisa i Felipea Peronea.

Levoruke srpske vaterpoliste, Filipovića i Mandića, do sada niko nije preskočio, pošto su za njih glasali i selektor Španije David Martin, trener Ferencvaroša Žolt Varga, dugogodišnji trener Barselonete Čus Martin, sada već bivši kapiten Hrvatske Andro Bušlje, Španac Felipe Perone, kao i selektor Crne Gore Vladimir Gojković, koji je pored Filipovića i Mandića, u svoj izbor uvrstio i Jakšića i Pijetlovića.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.