Početna » Domaća takmičenja » DERBI ZA DERBIJEM: Partizan dočekuje Novi Beograd, Zvezda protiv Radničkog

DERBI ZA DERBIJEM: Partizan dočekuje Novi Beograd, Zvezda protiv Radničkog

Strahinja Rasovic Novi Beograd
(Foto: VK Novi Beograd)

U subotu su na programu četiri utakmice petog kola Super lige Srbije i biće to dan derbija, pošto se najpre od 19 sati, pred kamerama RTS-a, na Banjici sastaju Partizan i Novi Beograd. Potom se u 20 časova igraju mečevi između Crvene zvezde i Radničkog, odnosno Šapca i Vojvodine, dok će od 21 sat snage odmeriti Valis i Zemun. Peta utakmica ovog kola na programu je u utorak, kada igraju Proleter i Nais.

Novi Beograd je silno pojačan ušao u ovu sezonu, u kojoj za sada ima maksimalan učinak, iako je dva puta igrao sa Radničkim i jednom sa Crvenom zvezdom. Biće sigurno zanimljivo i na Banjici, gde će Partizan sa Milanom Aleksićem i Stefanom Mitrovićem pokušati da napravi iznenađenje.

Ovo nam je treći derbi za redom. Prva dva su za nas odlično prošla, jer smo pobedili kragujevački Radnički pa Crvenu zvezdu. Što se tiče duela sa Partizanom, svi smo mi prošli kroz tu Banjicu i znamo koliko je to težak teren i da Partizan na tom bazenu igra mnogo bolje nego u gostima. Zato moramo dobro da se spremimo za tu utakmicu. Za nas je najvažnije da u ovom trenutku prevaziđemo umor posle svih teških mečeva, da odigramo najbolje što možemo i osvojimo tri nova boda – rekao je Vladimir Vujasinović, nekadašnji kapiten i trener crno-belih.

Podjednako interesantno biće u duelu dva učesnika Lige šampiona. Crvena zvezda je startovala pobedom u evropskom takmičenju i u dobrom raspoloženju dočekuje meč sa Kragujevčanima.

Nismo zadovoljni dosadašnjom formom. U utakmicama sa Novim Beogradom se videlo da još uvek nismo uigrani i da se tražimo kao ekipa. Ali, početak je sezone, imali smo pehove sa bolešću i povredama i ti porazi ne moraju ništa da znače. Sada ulazimo u period u kome bi trebalo da budemo pravi. Nadam se da ćemo se dići u utakmici sa Zvezdom i podići samopouzdanje za gust raspored koji nas očekuje u novembru – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog i dodao:

Crvena zvezda se pojačala u odnosu na prethodnu sezonu sa tri kvalitetna igrača i dobro je popunjena na svim pozicijama. Sigurno da je dobila vetar u leđa plasmanom u Ligu šampiona, a onda i pobedom nad nemačkim Špandauom. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim da smo kvalitetniji i ako odigramo na našem nivou, bez padova koji su se dešavali protiv Novog Beograda, možemo da očekujemo pobedu – zaključio je Toholj.

Vaterpolo Super liga, Peto kolo

Partizan – Novi Beograd (19:00, RTS 2)
Crvena zvezda – Radnički (20:00)
Šabac – Vojvodina (20:00)
Valis – Zemun (21:00)
Proleter – Nais (02.11.2021, 19:00)

KlubUPNIGRB
Novi Beograd990013327
Partizan98014824
Radnički97025921
Crvena zvezda96032718
Šabac9504-1115
Vojvodina9315-1610
Valis9315-2410
Proleter9117-474
Nais9108-1013
Zemun9018-681

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.