Početna » Zanimljivosti » Uprava VK Partizan predstavila rezultate rada u prvih deset meseci

Uprava VK Partizan predstavila rezultate rada u prvih deset meseci

Konferencija VK Partizan
(Foto: facebook.com/WaterpoloPartizan)

Vaterpolo klub Partizan dobio je pre nešto manje od deset meseci novu Upravu, a danas je održana konferencija na kojoj su predsednik Jovan Lazarević, Filip Filipović i Nikola Kuljača napravili presek stanja i predstavili rezultate rada u dosadašnjem periodu. Kako je rekao predsednik Upravnog odbora, Jovan Lazarević, nova Uprava je zaustavila propadanje kluba, u klubu je bilo tri puta manje dece nego što ih ima danas i to je glavni utisak.

Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mlađim kategorijama – rekao je predsednik kluba Jovan Lazarević na današnjoj konferenciji.

Država, lokalne vlasti i Vaterpolo savez Srbije pomogli su svim vaterpolo klubovima, a crno-beli su posle dugo vremena završili sezonu bez dugovanja igračima. Stvari su počele da se mrdaju sa mrtve tačke.

Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire – zaključio je Lazarević.

Filip Filipovic konferencija Partizan
(Foto: facebook.com/WaterpoloPartizan)

Crvena zvezda, Radnički i Novi Beograd igrali su bitnu ulogu u evropskim takmičenjima minule sezone. Novi Beograd je dobio organizaciju završnog turnira, sklapa drim-tim i napašće evropsku titulu. Visoke ambicije imai Radnički, koji je sezonu završio sa dva pehara u vitrinama (osvojena Jadranska liga i domaća titula), a u novoj sezoni bi i Partizan mogao da bude konkurentan za domaće trofeje pomenutoj trojci i Šapcu.

Crno-beli žele da u svoje redove vrate momke koji su nekada igrali na Banjici i osvajali trofeje.

Utisak na kraju sezone jeste da može i mora bolje i to je politika svakog kluba koji želi i ide ka tome da bude najbolji. Nismo nezadovljni, što se tiče prvog tima momci su dali trenutni maksimum, a već za sledeću sezonu ćemo se pripremiti mnogo bolje – poručio je prolsavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović, član Upravnog odbora VK Partizan.

Primetna je tendencija na uvećanju baze mladih igrača i privlačenju dece da se bave vaterpolom u svim klubovima. Filip Filipović je istakao da je najveći uspeh za sada ostvaren u radu sa mlađim kategorijama, a u srpskom velikanu sada trenira oko 200 mališana.

Doveli smo pojačanja koji će raditi na obuci, a želimo da u klub dođe još više stručnjaka koji će biti zaduženi za razvoj – zaključio je Filipović.

Plan je napravljen – povratak Partizana na staze stare slave kroz tri sezone. Sada je na redu sprovođenje zamisli i izrečenog u dela.

Ove godine smo na tri takmičenja za mlađe kategorije osvojili prva mesta, jednom smo bili drugi i jednom peti, nastavili smo niz uspeha. Želimo da sledeće godine Partizan konkuriše za najviši plasman, a zadatak koji smo postavili jeste da se za tri godine klub vrati na ono mesto na kojem je nekad i bio – podvukao je Nikola Kuljača.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.