Tri igrača Radničkog pozitivna na korona virus

Trening KVK Radnički

(Foto: kvkradnicki.com)

Tri igrača Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca bila su pozitivna na koronavirus u prethodnih nekoliko dana, saopštio je klub.

Čim su se pojavili prvi simptomi kod jednog igrača, VK Radnički je reagovao i otkazao sve svoje aktivnosti, a kada je virus kod njega i potvrđen, obavestio je nadležne institucije o osobama sa kojima je bio u kontaktu. Preduzete su sve mere u skladu sa preporukama i od tog trenutka, svi saigrači zaraženog iz prvog tima i juniorske ekipe, kao i kompletan stručni štab i menadžmen kluba, otišli su u samoizolaciju, u kojoj će, u skladu sa preporukama, ostati 14 dana.

U narednih nekoliko dana na koronavirus su pozitivna bila još dva igrača, ali što je najvažnije, sva trojica su prošla bez većih problema, samo sa povišenom temperaturom i sada se osećaju potpuno normalno. U međuvremenu su se još dva igrača požalila na visoku temperaturu, testirani su i očekuju se njihovi rezultati, ali se, kao i svi ostali u klubu, i oni osećaju dobro.

Usled najnovijih mera koje su uvedene u Kragujevcu, danas je prestao sa radom i zatvoreni bazen, pa su samim tim i sve aktivnosti kluba obustavljene do daljeg.

Podsećamo, na ovaj virus pozitivni su bili i Nemanja Vico, Draško Gogov i selektor Srbije, Dejan Savić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.