Početna » Zanimljivosti » KEEL KUP: Gradac domaćin sledeće godine, turnir u avgustu u Banjaluci

KEEL KUP: Gradac domaćin sledeće godine, turnir u avgustu u Banjaluci

Keel Kup 2019
(Foto: Keel)

Pandemija korona virusa definitivno je odložila prvi Keel Kup turnir u ovoj godini.

I pored velike želje da Gradac bude domaćin prvog Keel Kupa ovog leta, organizatori i domaćini turnira doneli su odluku da se zbog pandemije on ipak odloži za narednu godinu. Međutim, vaterpolo će se igrati i ovog leta, pošto je Junior Keel Kup zakazan za završnicu jula u Odžacima, a potom slede turniri u Čačku, Beloj Crkvi, Banjaluci i Herceg Novom, ukoliko to okolnosti dozvole.

Keel Kup karavan je dobio novu stanicu, pošto će 22. i 23. avgusta Banjaluka i sjajni domaćini iz Vaterpolo kluba Borac ugostiti ekipe.

Sve je bilo spremno, krivo nam je naravno, ali siguran sam da ćemo sledećeg leta, sa ovako lepom saradnjom sa ljudima iz Keel Kup tima napraviti Gradac kao centar bič vaterpola Hrvatske – rekao je Ivan Peko, domaćin turnira, dok je reprezentativac Hrvatske, Ivan Buljubašić, dodao:

Bič vaterpolo je pun pogodak. Bio bi to praznik vaterpola za sve. Gradac je divno mesto za takav tip turnira. Siguran sam da ću i sledećeg leta, ukoliko budem u mogućnosti, biti promoter Keel Kupa.

Nenad Tomić, direktor Keel Kupa, objasnio je da uz ovakve okolnosti ipak nije bilo druge varijante.

Pokušali smo sve, odložili početak turnira za sedam dana, ali situacija se nije promenila na bolje. Uvek gledam najbolje u svemu, pa i sada. Utisak sjajne saradnje sa domaćinom turnira Ivanom Pekom, čast da pričam sa Ivanom Buljubašićem, pa makar i telefonom, kao i mogućnost druženja sa gospodom Martićem i Bujasom, govori mi da ćemo sledećeg leta napraviti spektakl. Keel Kup će stići u Gradac.

Keel Kup 2019
(Foto: Keel)

Keel Cup karavan, ako okolnosti dozvole, svoj put kreće iz Odžaka 25. jula, turnirom za igrače do 18 godina.

Tako je, od ove godine promenili smo starosnu granicu tako da će na divnom bazenu u Odžacima na Junior Keel Kup #3 igrati dečaci do 18 godina, umesto do 17, kao što je bilo do sada. Već se prijavilo nekoliko ekipa, a i promoter će biti lepo iznenađenje za sve učesnike i domaćina turnira Marka Ignjatovića i sportsko udruženje ‘Plavi Delfin’ – dodao je Tomić i otkrio koji igrač će biti promoter u Beloj Crkvi, domu srpskog bič vaterpola.

U trenutku prekida možda i najjačeg vaterpolo prvenstva u Evropi, Šampionata Mađarske, na prvom mestu liste strelaca bio je naš internacionalac Strahinja Rašović, što mislim da govori samo po sebi kakav igrač promoviše Keel Kup Bela Crkva 2020. Zaista smo zahvalni što jedan takav sjajan momak i igrač svetske klase dolazi na Keel Kup. Uz njega će, na radost građana Bele Crkve i svih ljubitelja vaterpola, svoje mesto u publici potražiti i Andrija Prlainović – rekao je Tomić i zaključio:

Upravo će Prlainović biti glavno lice Keel Kupa u Čačku 1. avgusta. Jako lepa vest je da se Keel Kup karavanu priključuju naši prijatelji iz VK Borac, tako da će Banjaluka biti domaćin novog turnira, 22. i 23. avgusta. Što se tiče turnira u Herceg Novom, još uvek je sve neizvesno, ali verujemo i nadamo se da će se pandemija završiti i da ćemo 5. septembra organizovati turnir i u Crnoj Gori.

Oznake
Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.