IN MEMORIAM: Aleksandar Maksimović Maksa

Aleksandar Maksimović Maksa

(Foto: VK Partizan)

Vaterpolo klub Partizan saopštio je da je u utorak u Beogradu posle duge i teške bolesti preminuo Aleksandar Maksimović Maksa, višedecenijski član vaterpolo porodice, kao profesor fizičke kulture, trener i pedagog.

Maksimović je rođen 1951. godine u Gornjem Milanovcu, gde će se u četvrtak od 13 sati održati sahrana, dok je komemoracija 16. maja u 12 sati u prostorijama VK Partizan u Crnotravskoj 4. Završio je DIF u Beogradu i kao diplomirani profesor fizičke kulture od otvaranja SC Banjica 1973. godine ceo svoj radni vek je proveo u SC Banjica i Vaterpolo klubu Partizan. Tokom svog rada iznedrio je veliki broj igrača, od kojih su mnogi postali vrhunski vaterpolisti i u svojoj karijeri ostvarivavali vrhuske rezultate pronosili slavu našeg sporta.

Krasile su ga organizacione sposobnosti, marljiv rad i vedar duh kojim je stekao veliki broj prijatelja ne samo u svetu sporta. Kao posvećeni pedagog imao je veliki uticaj u odrastanju i vaspitanju generacija mladih sportista. Svojim roditeljskim odnosom prema mladim sportistima značajno doprineo stasavanju generacija i formiranju kvalitetnih ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.