Početna » Transferi » Andrija Prlainović potpisao za Marselj: Klub koji je pokazao velike ambicije!

Andrija Prlainović potpisao za Marselj: Klub koji je pokazao velike ambicije!

Andrija Prlainović, OSC - Marselj
(Foto: facebook.com/oscwaterpolo)

Srpski vaterpolista, Andrija Prlainović, potpisao je za francuski Marselj.

Pre manje od godinu dana jedini igrač na svetu koji je trofej Lige šampiona osvajao sa četiri različita kluba, prešao je iz Solnoka u OSC, koji je u ovoj sezoni imao velike ambicije. Ipak, dan posle 33. rođendana, Prlainović je potpisao trogodišnji ugovor sa francuskim Marseljom.

Okolnosti su se promenile, sva takmičenja su prekinuta početkom marta, a klub iz Budimpešte je napustio glavni sponzor. Samim tim, veći broj igrača je postao slobodan. Slična situacija je bila u još nekim mađarskim klubovima, a Andrija Prlainović je odlučio da posle četiri sezone napusti ovu zemlju, o kojoj je uvek imao samo reči hvale.

Drago mi je da ostajem u Mađarskoj, zemlji vaterpola. Igrati u nekom od mađarskih timova je privilegija za sportistu – rekao je Prlainović u junu prošle godine za naš sajt.

Francuzi su iskoristili tu situaciju i ponudili su trogodišnji ugovor trofejnom vaterpolisti, što je za njega bio važan faktor.

Potpisao sam na tri sezone. Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja – rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti i dodao da postoji mogućnost da Marselj angažuje još kvalitetnih pojačanja, ali da ne zna ništa o imenima.

Andrija je karijeru počeo u Jadranu iz Herceg Novog, a od 2006. do 2011. je nastupao za Partizan, sa kojim je osvojio Ligu šampiona. Narednu sezonu je proveo u Pro Reku, osvojio je još jedan trofej šampiona Evrope, da bi to isto ponovio 2013. godine sa Crvenom zvezdom. Tada su Duško Pijetlović i on u tri sezone tri puta osvajali ovaj trofej i to sa tri različita kluba. Igrao je zatim ponovo za Pro Reku, 2015. je po četvrti put bio šampion Evrope i potom je 2016. prešao u mađarski Solnok. Ligu šampiona su osvojili 2017. godine, a iste ambicije Prlainović je imao sa OSC-om, ali, nažalost, ova sezona nije završena.

Andrija Prlainović, Srbija - Mađarska
(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Ostaje žal zbog ove sezone koja se nije završila

Šteta je što nije završena, jer smo bili na dobrom putu da nešto uradimo u Ligi šampiona i Prvenstvu Mađarske. Dosta dobro je to izgledalo, posebno u periodu posle Evropskog prvenstva. Žao mi je što je ekipa raspuštena i što neće igrati do kraja. Nije najsjajniji završetak jedne mađarske priče, koja je za mene bila uspešna. Uživao sam igrajući u Mađarskoj i svakako će mi ostati u lepom sećanju.

Vaterpolisti su već skoro dva meseca bez utakmica, ali i treninga u vodi.

Treniram individualno na suvom. Trčim dosta, vozim biciklu. Nije isto kao trening u vodi, ali su to su aktivnosti koje mi pomažu da ostanem u formi.

Prlainović je često govorio kako bi voleo da se vaterpolo takmičenja održavaju leti, na otvorenim bazenima. Sada je možda prilika za to u nekim zemljama.

Sigurno bi imalo smisla organizovati nešto tokom leta, ali je to pitanje Saveza ili želja pojedinaca i zavisi od države do države. U Francuskoj su zabranjena sva takmičenja do početka septembra, ali verujem da će se postepeno sve vratiti u normalu – zaključio je Prlainović i istakao da bi voleo da se reprezentacija okupi, jer bi to igračima dobro došlo.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.