Početna » Zanimljivosti » SARADNJA: Novi Beograd 011 menja ime u Partizan Novi Beograd

SARADNJA: Novi Beograd 011 menja ime u Partizan Novi Beograd

Saradnja Partizana i Novog Beograda
(Foto: waterpolopartizan.rs)

Vaterpolo klubovi Partizan i Novi Beograd 011 sklopili su dogovor o stručno-sportskoj saradnji.

Na konferenciji koja je danas održana na Banjici predstavljeni su detalji budućeg zajedničkog rada. Novi Beograd 011 će promeniti ime u Partizan Novi Beograd, ali su crno-beli naglasili da se ne radi o fuziji klubova. Predsednik Partizana, Aleksandar Šoštar, rekao je da crno-beli ovakvu vrstu saradnje imaju sa mnogim drugim klubovima u Srbiji, a klub sa Novog Beograda, koji je osnovan 2015. godine, biće još jedna baza Partizana.

Sa Novim Beogradom 011 počinjemo saradnju koju smo imali i koju imamo i sa mnogim drugim klubovima u Srbiji – istakao je Šoštar.

Sporazum predstavlja početak rada od koje koristi treba da imaju oba sportska kolektiva.

– S jedne strane mi ćemo našom logističkom, stručnom podrškom pomoći Novom Beogradu 011. Nastavljamo ono što radimo već dugi niz godina, da širimo znanje Partizanove vaterpolo škole na nove centre. S druge strane mi ćemo dobiti još jednu bazu. Takođe, igrači za koje ne bude bilo mesta u našem timu će dobijati šansu da se dokažu u Partizanu Novi Beograd i da tako izbore mesto u Partizanu. Ovaj vid saradnje treba da donese benefit ne samo za dva kluba, već i za srpski vaterpolo – naglasio je Šoštar.

U ime Novog Beograda 011, trenutno člana Prve B lige, govorio je Đorđe Pejčić, jedan od mnogobrojnih vaterpolista koji su ponikli u Partizanovoj vaterpolo školi, a sa crno-belima je 1997. godine osvojio Trofej LEN.

Čast nam da sarađujemo sa Partizanom. Svima u vaterpolu je poznato koliko kvalitetno se radi u Partizanu. Izuzetno nam je drago što će se taj sistem rada preneti i na naš klub i pomoći njegovom razvoju. Kroz buduću saradnju Partizan će proširiti svoju bazu, a mi ćemo dobiti igrače koji su prošli kroz nadaleko poznatu školu kluba sa Banjice. Kod nas će dobiti priliku da pokažu kvalitet – kazao je Pejčić.

Partizan na ovaj ili sličan način sarađuje sa Valjevom, Starim gradom, a Banjica će kao i do sada biti deo sistema crno-belih, kao prelazna faza igrača iz mlađih kategorija u prvi tim.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.