Početna » Sve vesti » SC “Voždovac” podneo tužbu, Partizan uzvratio

SC „Voždovac“ podneo tužbu, Partizan uzvratio

Banjica
(Foto: Blagoje Mitrašinović)

Nastavlja se rat saopštenjima između Opštine Voždovac i Vaterpolo kluba Partizan.

Ustanova sportski centar Voždovac podnela je tužbu za iseljenje vaterpolo kluba Partizan, koji, kako se navodi u saopštenju, „obmanjuje javnost da je dobio sudsku presudu”. Međutim, ubrzo se i Partizan oglasio saopštenjem, u kojem se ističe da su crno-beli uzvratili tužbom, a ročište je zakazano za novembar.

 

Saopštenje USC „Voždovac“

Nakon odbijanja rukovodstva vaterpolo kluba Partizan da postupi po rešenju gradonačelnika Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar Voždovac na korišćenje, ta ustanova bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz sportskog centra. Tužba za iseljenje podneta je Drugom osnovnom sudu u Beogradu – piše u saopštenju.

Kako se navodi, rukovodstvo Partizana „ne želi dogovor i pomoć koju mu nudi opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa grada.

Rukovodstvo vaterpolo kuba Partizan je naložilo presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom SC Voždovac je od EDB tražila i dobila novo brojilo – stoji u saopštenju.

Rukovodstvo Partizana je, kako se dodaje, za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC Voždovac.

Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu – piše u saopštenju.

Apelacioni sud je potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. dat na korišćenje vaterpolo klubu Partizan, dodaje se u saopštenju Opštine Voždovac.

Saopštenje Partizana

Povodom informacije o tužbi USC „Voždovac“ i ostalih dešavanja po ovom pitanju, uprava VK Partizan je izdala sledeće saopštenje:

„VK Partizan je podneo Tužbu protiv USC „Voždovac“ i njihovog izvodjača radova za smetanje poseda (državine) sa predlogom Privremene mere kojom smo tražili da se naloži prvotuženom USC „Voždovac“ i drugotuženom da momentom prijema Rešenja kojim se usvaja Privremena mera da vrate u pređašnje stanje i uklone sve elektrokablove koje su sproveli na delu objekta i u objektima koji pripadaju nama kao tužiocu u ovom predmetu, te da se tuženima zabrani pristup navedenim objektima bez prethodne saglasnosti VK Partizan i da se ubuduće uvek uzdrže od smetanja našeg poseda. Privredni sud u Beogradu je 15.06.2018 doneo takvu Privremenu meru. Ročiste po nasoj tužbi je zakazano što se može videti na sajtu suda.

USC Voždovac je dana 18.05.2018 godine, a ne danas, tužio VK Partizan radi iseljenja sa privremenom merom , kojom traži od Drugog osnovnog suda u Beogradu da donese Privremenu meru, tako da VK Partizan odmah preda ključeve objekta. VK Partizan je u roku koji mu je odredio sud odgovorio na predlog o Privremenoj meri. Nismo dobili Rešenje Drugog suda do danas. Isto se može proveriti na sajtu suda.

Poznato je javnosti da je VK Partizan 16.04.2018 godine podneo tužbe i to Višem sudu u Beogradu za utvrđivanje prava svojine. Viši sud se oglasio stvarno nenadležnim i prosledio predmet Privrednom sudu kao stvarno nadležnom, kod koga je zakazano pripremno ročiste za 07.11.2018. Druga tužba je pred Upravnim sudom radi poništaja Resenja Gradonačelnika.

Takođe predsednik opstine Vozdovac protivpravno sklapa ugovore sa našim zakupcima, pokušava da uđe u prostor koji koristi VK Partizan u mirnoj i savesnoj državini već 26 godina , na svaki mogući način koji mu padne na pamet. Srećom, činjenica da živimo u pravnoj državi daje nam snagu da istrajemo u borbi za pravdu i razvoj vaterpolo sporta u celini.

Osnovno pitanje predsedniku opstine je cemu tolika žurba?”, navodi se u saopštenju crno-belih.

2 komentara

  • Никоме овде нису битни ни ватерполо ни играчи. Они су само средство до циља. А циљ је?

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.