Početna » Zanimljivosti » Jelenić: Partizan verovatno ostaje bez Lige šampiona

Jelenić: Partizan verovatno ostaje bez Lige šampiona

Viktor Jelenić
(Foto: Dimitrije Gol, Tanjug)

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić, održao je danas konferenciju za novinare.

Povod je bio odgovor na saopštenje Vaterpolo kluba Partizan, u kojem su crno-beli, između ostalog, istakli da Jelenić ne krije mržnju prema tom klubu i da radi na uništavanju Partizana. Prvi čovek VSS i predsednik Crvene zvezde, istakao je na konferenciji da ima informacije iz Evropske plivačke federacije (LEN) da će Partizanu verovatno biti oduzeta licenca za učešće u Ligi šampiona zbog dugovanja prema LEN-u, ali i ostalih uslova i cele situacije.

Sazvao sam konferenciju zbog neosnovanih optužbi VK Partizan da kao predsednik VSS radim na tome da uništavam klub. Njihovo saopštenje je, blago rečeno, sramotno. Mnogo je laži. Kako to radim na uništenju Partizana kada sam za mesec i po dana platio dug od 1,6 miliona dinara prema VK Banjica? – ponovio je Jelenić pitanje koje je postavio i Aleksandru Šoštaru prilikom duela na TV Prva, a prenosi Mondo.

Rekli su da radim na uništenju VK Partizan. Evo da vidite kako uništavam. Predsednik VSS postao sam 24. aprila, za malo više od mesec i po dana, a na dan 24. aprila dug VSS prema VK Banjica, dobro ste čuli prema VK Banjica, a ne prema Partizanu bio je 1,6 miliona donara. A taj dug sada ne postoji. Plaćeno je sve – rekao je Jelenić.

I ja kao predsednik VSS, i Šoštar kao predsednik VK Partizan upoznati smo sa tim da će Partizanu biti oduzeta karta za Ligu šampiona i zbog dugovanja prema LEN-u i zbog uslova u kojima igra. Mi ćemo dati sve od sebe da Partizan nastavi da igra Ligu šampiona sa valjd-kardom. Ali, da znate, ako se desi da Partizan ostane bez vajld-karda, da znate da nisam ja uništio Partizan i nisam ja za to kriv.

VSS i Voždovac
(Foto: waterpoloserbia.org)

Jelenić je izjavio ono što je već poznato, da su računi Partizana u blokadi zbog velikih dugovanja.

Računi Partizana su u blokadi već dve godine. Blokirano im je deset računa, a ja kao bivši predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda, odlazim da im dodelim pehare i medalje kada su postali prvaci države. Mogao sam da pošaljem nekog drugog, a nisam to uradio, već sam otišao ja – istakao je prvi čovek VSS i dodao:

Da nije bilo Partizana vaterpolo u Srbiji ne bi postojao, zbog svega što je uradio. Ipak, postoje i drugi klubovi i svi moraju da se pomažu.

Dug VSS je 1.300.000 evra i zbog toga je prihvaćena ponuda Opštine Voždovac o besplatnim terminima na Banjici.

Kako sam mogao da se stavim na jednu stranu, a platio sam njihov dug? Kako biste reagovali kad biste dobili šest besplatnih termina, a imamo velike dugove. Ne znam ko bi to odbio – rekao je Jelenić i dodao:

Predsednik Opštine Voždovac (Aleksandar Savić) je nudio Šoštaru da Partizan dobije besplatne termine, on to nije prihvatio, jer očekuje da Partizan dobije spor i da mu ostane bazen. Partizanu su nuđeni besplatni termini na Banjici, a to nema nijedan klub u Beogradu. Grad plaća određene sume za termine u bazenima svim klubovima, osim Partizanu, jer je u blokadi. Te sume su nedovoljne i ne pokriju ni 30 odsto od godišnjih potreba kluba za treniranje.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije odlučno je negirao tvrdnje Aleksandra Šoštara da mu je telefon bio nedostupan nakon što je saopštio da je Savez dobio besplatne termine od Opštine Voždovac.

Gospodin Šoštar kaže da sam ga u ponedeljak nazvao posle konferencije za štampu u opštini Voždovac i rekao da smo dobili šest sati besplatnih termina u SC Banjica. Pitao me je ‘Kako vi to možete da plaćate?’, rekao sam mu da to ne plaćamo. Rekao mi je da će me zvati za pet minuta i nije me nazvao. Rekao je da mi je telefon bio isključen, a ja sam sedeo u savezu, u kancelariji generalnog sekretara, u njegovom društvu.

Jelenić se nije uzbudio previše zbog tvrdnje iz saopštenja Partizana da „nije njihov predsednik“, jer se to videlo i prilikom glasanja u aprilu.

Partizan je bio uzdržan, a Banjica protiv. Šta dalje da kažem?

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.