Početna » Slajder » Održan kamp u organizaciji WPST&IA, Bazel i Cirih gostovali u Vrnjačkoj Banji

Održan kamp u organizaciji WPST&IA, Bazel i Cirih gostovali u Vrnjačkoj Banji

Water Polo Sports Tour & International Academy, Vrnjačka Banja 2018.
(Foto: facebook.com/wpstia)

Početkom aprila u Vrnjačkoj Banji je održan kamp u organizaciji WPST&IA – Water Polo Sports Tour & International Academy.

Na čelu sa nekadašnjim vaterpolistom i selektorom ženskog švajcarskog nacionalnog tima, Willijem Džodićem, održan je sedmodnevni kamp, a učesnici su bili vaterpolo klubovi Bazel i Cirih, koji su stigli sa muškim i ženskim selekcijama. Oni su tokom svog boravka u Srbiji zajedno trenirali i igrali prijateljske mečeve, iako je poznato da su, poput Zvezde i Partizana, veliki rivali.

Ženski tim je tokom kampa odigrao trening utakmice sa Palilulom i Crvenom zvezdom, dok su se momci susreli sa Gočem i mešovitim timom Beograda i Singidunuma. Pored treninga i mečeva, za učesnike su organizovane i razne društvene aktivnosti, kako bi se radilo na jačanju kohezije unutar ekipa. Glavnu ulogu u vođenju trenažnog procesa, pored Willija Džodića, imali su i srpski treneri.

Willi Džodić
(Foto: facebook.com/wpstia)

Glavni je bio Aleksandar Vujović, zatim trener za golmane Marko Jovanović i pomoćni treneri: Tomislav Ćirić (mlađi) i Tomislav Ćirić (senior). Treneri na obuci su bili Nenad Milošević i Srbo Sladić. Uz dva treninga dnevno, učesnici kampa su imali i teorijska predavanja, video analize utakmica i pripremanje taktike za prijateljske mečeve.

Water Polo Sports Tour & International Academy, Vrnjačka Banja 2018.
(Foto: facebook.com/wpstia)

Direktor kampa i osnivač WPST&IA Willi Džodić izjavio je da je kamp nadmašio sva očekivanja po pitanju zalaganja igrača.

Najveći utisak na mene ostavila je motivacija učesnika. Odavno tako nešto nisam doživeo. Dolazili su da nam traže dodatne treninge, iako to nije bilo po planu. Na časove teorije donosili su sveske kako bi hvatali beleške i videlo se da se maksimalno trude da upiju sve znanje koje im treneri nude. Neverovatna je progresija u njihovoj igri nakon ovih nedelju dana. Nadam se da će taj entuzijazam zadržati i po povratku sa kampa – istakao je bivši selektor ženske vaterpolo reprezentacije Švajcarske.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.