Početna » Zanimljivosti » Studenti iz Bejruta na kampu u Beogradu (VIDEO)

Studenti iz Bejruta na kampu u Beogradu (VIDEO)

WPSTIA
(Foto: facebook.com/wpstia)

Posle uspešno realizovanog Uskršnjeg kampa u Vrnjačkoj banji, Water Polo Sports Tour & International Academy (WPST & IA), na čijem čelu se nalazi bivši vaterpolista i nekadašnji selektor ženske vaterpolo reprezentacije Švajcarske Vili Džodić (Willi Dzodic), organizovala je Mini kamp u Beogradu, a učesnici su bili studenti Američkog univerziteta u Bejrutu.

Studenti inženjerstva i medicine (rođeni u periodu od 1997. do 1999. godine) imali su priliku da posete prestonicu zemlje vaterpola i treniraju u odličnim uslovima, koji su za njihove prostore nesvakidašnji. Mini kamp u Beogradu, organizovan je u saradnji sa vaterpolo klubom Taš, na čelu sa predsednikom kluba i saradnikom WPST&IA Vladimirom Ivanovićem. Uloga šefa struke pripala je Filipu Pešiću, koji je trener Taša.

Studenti iz Bejruta, koje je predvodio Rami Elhuseini (Rami Elhusseini), bili su pozitivno iznenađeni uslovima za trening, napredak i razvoj igrača. Prilika da rade sa trenerima koji su specijalizovani za različite pozicije, a pritom govore nekoliko stranih jezika, ostavila je odličan utisak na učesnike kampa. Dopao im se Beograd, kultura i arhitektura srpske prestonice, ali žale što nisu imali više vremena da posete sve znamenitosti grada. Međutim, obećali su da će se vratiti kako bi prikupili što više igračkog iskustva i lepih uspomena.

Za nas je ravno čudu da vidimo kako se u vašoj zemlji stvaraju šampioni. Ništa slično ovome, ovako velike bazene i odlične uslove za treninge, mi nemamo u Libanu. Vi stvarate šampione još od malih nogu i jako nam je drago što to možemo da vidimo na delu. Jako bismo voleli da ponovo dođemo – rekao je Elhuseini, trener vaterpolo tima iz Bejruta.

Golman ekipe Aleksandre Megarbane (Alexandre Megarbane) takođe je podelio sa nama svoje utiske o Mini kampu.

Dolazimo iz male zemlje u kojoj nema toliko dobrih trenera u vaterpolu. Vi u Srbiji imate najbolje trenere sveta i bilo je zadovoljstvo raditi sa njima. Imali smo svega nekoliko treninga, ali smo za to vreme naučili mnogo više nego prethodne dve godine.

Igrači i studenti Američkog univerziteta u Bejrutu Nicolas Bastoli (Nikolas Bastoli) i Čarbel Čidiak (Charbel Chidiac) istakli su da je Mini kamp u Beogradu nadmašio sva njihova očekivanja.

Za mene su ovo najbolji treninzi koje sam ikada imao. Celokupan tim je bio jako uzbuđen kada smo došli. Očekivali smo čak da će možda biti frustrirajuće i teško za nas da treniramo u uslovima koji su mnogo iznad našeg nivoa, ali su treneri bili jako smireni, puni razumevanja i trudili su se da nam prenesu svoje znanje na najbolji mogući način – rekao je Nikolas.

Nisam mogao ni da zamislim da ovoliko ljudi trenira vaterpolo. U Libanu je to još uvek nov sport. Trenirali smo u Srbiji svega nekoliko dana, ali se vidi jasna razlika u našoj igri pre i posle kampa. Već je uočljiv veliki napredak – dodao je Čarbel.

Američki univerzitet u Bejrutu izrazio je želju da nastavi saradnju sa WPST&IA, nadajući se da će zajedničkim snagama uskoro realizovati nove kampove, i za mlađe generacije i za odrasle, na kojima bi se radilo na edukaciji ne samo igrača, već i trenera i sudija.

WPST&IA sada priprema nove kampove – u oktobru 2018. i aprilu 2019. godine, sa ciljem da ponovo okupi mlade vaterpoliste i vaterpolistkinje, koji bi želeli da napreduju i podignu nivo svoje igre.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.