Početna » Zanimljivosti » Najmlađi vaterpolisti odigrali turnir “Mali vaterpolo – Velika sreća” (VIDEO)

Najmlađi vaterpolisti odigrali turnir „Mali vaterpolo – Velika sreća“ (VIDEO)

Keel vaterpolo školica
Turnir „Mali vaterpolo – Velika sreća“

U poslednjoj nedelji februara polaznici Keel školice vaterpola odigrali su turnir „Mali vaterpolo – Velika sreća“.

Dečaci i devojčice uzrasta od šest do deset godina odigra Novog Beograda i Voždovca odmerili su snage po pravilma igre „bez kontakta“ u bazenu prikazavši lepe poteze na ukupno četiri odigrane utakmice. Prve dve utakmice su igrali Delfini, dečaci od 6-8 godina, a uspešniji su bili dečaci sa Novog Beograda. Zatim su u bazen uskočile ajkulice, deca uzrasta od osam do deset godina, a dečaci sa bazena Royal4Kids su bili bolji. Najbolji pojedinac turnira bio je Luka Jovanović sa devet postignutih golova na dve utakmice.

U razgovoru sa Nenadom Tomićem, operativnim trenerom vaterpola i osnivačem Keel vaterpolo školice, saznali smo da nije slučajno što naši dečaci veoma rano pokazuju veliko interesovanje za vaterpolo sportom.

Dokazani smo kao nacija u vaterpolu i naš plan je da pratimo uspehe na adekvatan način. Ideja je da se deca što ranije upoznaju sa čarima vaterpola uporedo dok uče da plivaju.
Turnir je pokazao da se odlični rezultati postižu kada se deca upoznaju sa vaterpolom kroz igru, bez ikakvih pritisaka sa strane. Mađutim, da bi se taj napredak pokazao mora se insistirati na disciplini i držanju pažnje kod najlmlađih – kaže Tomić i dodaje:

Uspesi naše reprezentacije i metodika rada koja se sastoji od igre kada je vreme za nju i discipline u toku treninga smatramo zaslužnim za podizanjem interesovanje kod dece i roditelja za vaterpolom. Smatram to prirodnim tokom stvari u zemlji koja je Olimpijski šampion u vaterpolu.

Vuk Perović, operativni trener plivanja, dodao da je plivanje osnovna stvar u vaterpolu.

Deca iz školice vaterpola Keel moraju naučiti prvo da plivaju dobro, to je naš zajednički stav i drago mi je što uspevamo da obučimo decu isto kao i u školama plivanja za najmlađe. Turnire ćemo svakako nastaviti da organizujemo na zadovoljstvo svih učesnika.

Upis u Keel školicu vaterpola

Keel školica vaterpola vrši upis novih članova tokom cele godine.

Neka Vaši mališani uzrasta od 5 – 10 godina naprave prve zaveslaje u vodi sa loptom u jedinoj školici vaterpola u Beogradu.

Za više informacija javite se na broj telefona: 062/226-035

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.