Početna » Zanimljivosti » Održan Keel Kup na Manjači, Banjalučani ugostili Dejana Savića (VIDEO)

Održan Keel Kup na Manjači, Banjalučani ugostili Dejana Savića (VIDEO)

Keel Kup 2020
Keel Kup 2020

Tradicija Keel Kupa nastavljena je i 2020. godine. Zbog zdravstvene situacije u regionu, umesto planiranih pet turnira u karavanu Keel Kupa, održan je jedan. Domaćini su bili Banja Luka i VK Borac, turnir je održan na jezeru Šljivno na Manjači, a promoter jedan od najboljih i najtrofejnijih trenera u vaterpolu Dejan Savić.

Zahvaljujući nešto blažim merama tokom pandemije Kovid 19 virusa u Bosni i Hercegovini, kao i upornosti i želji organizacionog tima Keel-a, atrakcija bič vaterpola nastavila se tradicionalnu sedmu godinu. Izvanredni uslovi na jezeru Manjača nedaleko od Banja Luke bili su poprište dobre zabave i atraktivnog vaterpola, a pobedu je odneo domaći sastav sa imenom Pasta italiana, koji je predvodio veliki talenat banjalučkog vaterpola i najbolji igrač turnira Luka Novak. Oni su u finalu rezultatom 10:4 bili bolji od gostiju iz Srbije, veterana Šapca, na čijem je golu bio najbolji golman turnira Nikola Jovanović.

Nakon mečeva u kojima su ekipe odmerile snage po principu svako sa svakim, najbolja četiri tima obezbedila su učešće u polufinalu dok su peti i šesti igrali za plasman. Treće mesto osvojila je ekipa 25 centi u kojoj je igrao najbolji mladi igrač turnira, Marko Grabež. Na četvrtom mestu završili su Borčevci, peti je bio sastav Nemamo pojma, dok su šesto mesto zauzeli momci iz tima Maksim Gorki.

Dejan Savić
Dejan Savić

Podrška sponzora i dolazak Dejana Savića učinili su da sedma godina Keel Kup-a uprkos situaciji koja ne ide na ruku sportu bude uspešna za Keel Kup.

Trudimo se i izgaramo da se vaterpolo kroz disciplinu bič vaterpolo vrati u letnju amtosferu, uz dobru organiaciju, muziku i publiku bude atrakcija na otvorenim vodama. Ove godine je bilo važno zbog okolnosti da napravimo bar jedan turnir i dobili smo vetar u leđa od Dekija Savića koji nas je podržao i stigli u Banja Luku. Tako smo na neki način ispunili obećanje sa početka sezone da ćemo pokrenuti region. Zbog poznatih okolnosti nismo stigli u Hrvatsku i Crnu Goru, ali smo uz domaćina ovde u Banja Luci uradili pravu stvar. Ponosan sam što smo dobili podršku sponzora, pre svega Mozzarta, a bilo je još lokalnih firmi koje su na različite načine pomogle. To je signal da dobro radimo i verujem da će naredne godine Keel karavan uz podršku sponzora biti veliki uspeh – rekao je direktor Keel Kupa Nenad Tomić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je Dejana Savića i organizatore i istakao da Savić svojim prisustvom doprinosi afirmaciji sporta i afirmaciji grada Banjaluke.

Dolazak Dejana Savića je praznik za Banjaluku, jer je reč o svetskom autoritetu u vaterpolu. Mnogo zanimljivih ideja, planova otvorili smo danas. Posebno nas raduje što je iskazana mogućnost da reprezentacija Srbije u vaterpolu zaigra na Olimpijskom bazenu u Banjaluci. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, na obostrano zadovoljstvo realizovaćemo to – rekao je Talić.

Keel Kup 2020 – Banja Luka

Polufinale

25 Centi – Šabac Veterani 8:8 (Peterci 2:3)
Pasta Italijana – Borčevci 12:2

Za treće mesto

25 Centi – Borčevci 6:3

Finale

Pasta Italijana – Šabac Veterani 10:4

Konačni plasman: Pasta Italijana, Šabac Veterani, 25 Centi, Borčevci, Nemamo pojma, Maksim Gorki.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.