Crnogorskim juniorima 20.000 evra za zlato na Malti

Crnogorski vaterpolo juniori, generacija 2000.

(Foto: wpolo.me)

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore biće vredno nagrađena za osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu.

Crnogorski reprezentativci do 17 godina postali su šampioni Evrope, pošto su u finalu na Malti pobedili posle peteraca selekciju Španije. Ministar sporta Crne Gore i bivši vaterpolista, Nikola Janović, primio je danas vaterpoliste i stručni štab, a tom prilikom je rekao da će oni biti nagrađeni sa 20.000 evra, kao i da zlatna medalja ima istorijski značaj za Crnu Goru

Premija od 20 hiljada evra je zbog medalje koja nema samo međunarodni, već i istorijski značaj za Crnu Goru. Vizija Ministarstva sporta je da novim Zakonom o sportu posle rezultata poput ovog naši šampioni primaju državnu stipendiju, a predložićemo i da budete oslobođeni klupskih članarina, kao i da tokom sportske karijere imate benificirani radni staž. Predložićemo da se umesto sa 40 nacionalne penzije dobijaju sa 35 godina – kazao je Janović i dodao:

Vaše je da svaki sledeći ispit položite kao i ovaj na Malti, sa čistom desetkom. Ovom prilikom vam odajem veliku čast i poštovanje jer ste najtrofejniji crnogorski sport pozlatili još jednom sjajnom medaljom, a našu zemlju ustoličili na vrh Evrope i vratili je u društvo najvećih vaterpolo sila – rekao je Janović.

Ako su „ajkule“ u liku naših bivših šampiona bili sinonim zlatne prošlosti, vi ste najava zlatne budućnosti. Sve ovo govorim sa osećanjem velikog ponosa jer stojim pred vama, našim naslednicima – vi ste dečaci šampionskog gena. Niste samo osvojili prvenstvo, već i srce svakog građanina Crne Gore – zaključio je nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *