Početna » Slajder » U julu u Kikindi počinje kamp vodenih sportova

U julu u Kikindi počinje kamp vodenih sportova

(Foto: watersportscamp11.com)
(Foto: watersportscamp11.com)

Kamp vodenih sportova, čiji je slogan „Plivaj, igraj, nauči“, održaće se u Kikindi u drugoj polovini jula 2016. godine, a promoteri kampa su Andrija Prlainović i Dragana Ivković. Dobrodošli su dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 14 godina, a kamp je jedinstven po tome što se na jednom mestu deci pruža mogućnost da nauče da plivaju, koriguju tehniku plivanja, igraju vaterpolo, i zaplivaju uz muziku i sinhrono plivanje, u zavisnosti od njihovih želja, a sve uz nadzor istaknutih sportista i licenciranih trenera.

Misija koju ima „KAMP VODENIH SPORTOVA 11“ je da vodene sportove približi deci školskog uzrasta, i da kroz rad sa vrhunskim pedagozima, sportskim stručnjacima i demonstratorima, deca razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti, sportski i takmičarski duh, sposobnost snalaženja i funkcionisanja u grupi, da se nose sa pobedama i porazima, žive i igraju po principu fair play-a, steknu nova prijateljstva, neguju ih, i odu sa kampa zadovoljna i nasmejana.

Organizatori su pripremili bogat sadržaj igara i takmičenja za sve polaznike, kako bi mogli da osete takmičarski duh, kao i da razvijaju pripadnost kolektivu. Takmičarski duh, pobede i porazi, kao i snalaženje u kolektivu, je nešto što će svakako biti od koristi našim polaznicima, kako u sportu, tako i u životu. Takođe, mlade dečake i devojčice čekaju i razne kulturno-obrazovne sadržaje, kako bi upotpunili i proširili svoje znanje: kroz radionice, posete objektima kulture, izlet, kao i upoznavanje sa sadržajem grada u kome se kamp održava.

(Foto: watersportscamp11.com)
(Foto: watersportscamp11.com)

Sve polaznike kampa čeka i iznanađenje u vidu posete vaterpolistkinje nacionalnog tima Srbije sa brojem na kapici 11, kao i vaterpoliste nacionalnog tima Srbije sa brojem na kapici 11. Oni će se družiti sa polaznicima našeg kampa i deo svog bogatog sportskog iskustva I znanja preneti na sve devojčice i dečake. Pored njih kampu će se pridružiti i drugi članovi nacionalnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji i na taj način doprineti samom radu kampa.

Idejni tvorac kampa je Dragana Ivković, kapiten ženske vaterpolo reprezentacije. Prvi saradnici su drugarice iz reprezentacije, Ivana Ćorović i Vladana Jovetić, a sa mladim igračima i igračicama radiće još Nikola Popović, Snežana Sokolović i Predrag Kljakić.

Naše okruženje je voda, sve radimo u bazenu i po tome se ozdvajamo od drugih kampova. Cilj nam je da deci približimo vodene sportove, koji su, i pored uspeha koje imaju nasi sportisti, malo neopravdano zapostavljeni – kaže Dragana Ivković za Žurnal.

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Sa Draganom, rame uz rame je Andrija Prlainović proslavljeni vaterpolosta.

Prle je prihvatio naš koncept i sada su dve reprezentativne „jedanaestice“ promotori kampa. Andrija će nas posetiti kad god budu reprezentativne obaveze dozvolile a sigurna sam da će nam kasnije gosti biti igrači koji nisu na Igrama kao i naše reprezentativne drugarice – kaže Ivkovićeva.

Svoje mesto u kampu će imati ljubitelji vaterpola, plivanja, sinhronog plivanja.

Imamo prostor i za neplivače. Sa nama će naučiti da plivaju. Tokom kampa deca će moći da vide šta ima odgovara, da u skladu sa senzibilitetom izaberu sport kojim će se baviti. I to je već zajednička pobeda.Vrhunski treneri će im pomoći da napreduju.

Ovog leta domaćin je Kikinda, a smeštaj u Omladinskom naselju, odmah pored Sportskog centra. Sportski centar “Jezero” nalazi se u najzelenijem delu Kikinde i prava je blagodet za bavljenje sportom i sportskom rekreacijom, istovremeno posedujući idealne uslove za sportski turizam, baziče pripreme domaćih i stranih selekcija, kao i održavanje sportskih kampova za mlade perspektivne sportiste. Smene su od 16. jula na sedam dana, a organizatori očekuju da blizu 90 polaznika bude u grupi.

Tim koji će raditi sa decom čine sportistikoji žele da svoje znanje deci prenesu, i na taj način doprinesu da što više dece zavoli vodene sportove.

Naš tim i organizacioni i trenerski, čine ljudi koji poseduju zaista mnogo kako znanja i iskustva, tako i veliku količinu pozitivne energije, koja je usmerena na to da se deci pruži nešto dobro, lepo, i kvalitetno, kako bi sa osmehom i zadovoljni otišla sa kampa, uz želju da se bave sportom i nakon toga, a i da nas posete ponovo. Svi su dobro došli – zaključuje Dragana.

Sve informacije možete da saznate na sajtu watersportscamp11.com.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.