Početna » Slajder » Filipović: Čast je biti deo institucije

Filipović: Čast je biti deo institucije

(Foto: www.ffilip10.com)
(Foto: www.ffilip10.com)

Na Banjici je večeras odigrana spektakularna revijalna utakmica, između bivših i sadašnjih vaterpolista Partizana, koji su se okupili na Banjici u okviru akcije koju je organizovala Fondacija „Grobari za nas“, sa ciljem da se pomogne klubu da izađe iz finansijske krize. Za crno-bele su tako ponovo zaigrali Filip Filipović, Slobodan Nikić, Denis Šefik i mnogi drugi igrači…

Filip Filipović je za Partizan igrao od 2001. do 2009. godine. Postigao je više od 400 golova, a posle utakmice je rekao:

Nepotrebno je naglašavati kolika je čast biti deo institucije kakva je Partizan, a svi mi koji smo otišli se tako i osećamo. Uvek ću ostati dete Partizana, dete Banjice. Ovaj bazen budi lepe uspomene i predivno je ponovo obući kapicu Paartizana, pa i u revijalnom meču. Možda tek kad sam otišao u inostranstvo sam na pravi način osetio koliko se razlikuje igranje za Partizan od igranja za neki drugi klub. Nadam se da smo učešćem u akciji bar malo svima skrenuli pažnju na probleme s kojima se nosi najtrofejniji klub crno-bele porodice.

Na Banjici je bio i Miloš Ćuk, koji je iz Novog Sada stigao u Partizan, a sada igra u mađarskom Egeru. Ćuk ima problem sa povredom već neko vreme i večeras nije igrao, ali je meč pratio sa tribina. Za Vaterpolo vesti je rekao da je prezadovoljan i da se nada da će biti prilike da zaigra u nekoj sličnoj akciji.

Osećam se predivno večeras i nadam se da smo uspeli da pomognemo vaterpolo klubu da malo izađe iz ove teške situacije, u kojoj se nalazi već nekoliko godine. Bilo je lepo, tribine su bile pune. Prezadovoljan sam i voleo bih da se ovo malo češće dešava. Znam da ima ljudi koji su voljni da pomognu klubu i mislim da je ovo pravi način da se koliko toliko pomogne i da klub stane na noge – rekao je reprezentativac Srbije, koji se oporavlja od povrede.

Oporavak ide ka boljem. Sutra počinjem da treniram. Krivo mi je što večeras nisam bio u bazenu, ali nadam se da će biti prilike – zaključio je Ćuk.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.