Početna » Slajder » Vrnjačka Banja: Izložen projekat Trening centra Vaterpolo saveza

Vrnjačka Banja: Izložen projekat Trening centra Vaterpolo saveza

(Foto: sumadijapress.co.rs)
(Foto: sumadijapress.co.rs)

Od 4. do 10. novembra, u zgradi opštinske uprave Vrnjačka Banja održava se Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju zatvorenog bazena u ovom mestu.

Urbanistički projekat obuhvata sve parametre uređenja i izgradnje Trening centra Vaterpolo saveza Srbije, a nosilac izrade je Direkcija za planiranje i izgradnju Vrnjačka Banja.

Ukupna bruto površina planiranih objekata za primarnu funkciju kompleksa je oko 6.000 m2, uključujući bazene, tehničke prostorije, svlačionice, tribine. Planirana bruto površina otvorenog bazena sa pripadajućim sadržajem je oko 2.000 m2, dok je bruto površina zatvorenih bazena, tribina, tehničkog bloka, svlačionica i drugih objekata oko 4.000 m2.

Prema usaglašenom planu Vaterpolo saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Opštine Vrnjačka Banja, projekat će biti realizovan u dve faze. Prva faza podrazumeva izgradnju objekta u smislu otvorenih bazena sa pratećim sadržajima, dok druga faza podrazumeva nastavak radova na zatvaranju objekta po obezbeđenju finansijskih sredstava.

Budući objekat treba da služi trenažnim procesima svih selekcija kao i za takmičenja u okviru kalendara FINA i LEN-a svih vaterpolo selekcija uzrasta do 20 godina. Predviđeni bazeni sa tribinama i pratećim prostorom, treba da budu zatvoreni i programsko-funkcionalna organizacija ovog prostora mora biti usklađena sa dva montažno demontažna bazena, prvi je dužine 34 metra, širine 25 metara, dubine 2 metra, a drugi je dužine 33 metra, širine 21 metar i dubine 2 metra, u skladu sa proizvođačkim karakteristikama i uputstvima.

Pored velikog bazena potrebno je uklopiti i bazen za decu i neplivače sa odgovarajućim sadržajima za decu. Dubina ovog bazena je promenljiva, ali maksimalno do 0,80 metara. Pored ovog, planiran je i poseban bazen na otvorenom, gabarita 33 metra x 21 metar, dubine 2 metra.

Konstrukcija objekta je planirana od armiranog betona, osim krovne, koja može biti od armiranog betona ili čelika ili lamelirane drvene konstrukcije. U planu se navodi da unutrašnju i spoljašnu obradu objekta treba predvideti, ukoliko je moguće, od materijala i proizvoda domaćih proizvođača, standardnih za ovu vrstu objekata.

Izvor: sumadijapress.co.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.