Početna » Slajder » Dubrovčani se pojačali: Stigli Joković, Lončar i Perone

Dubrovčani se pojačali: Stigli Joković, Lončar i Perone

loncar-jokovic-perone

Prelazni rok je u punom jeku, a dubrovački Jug se opasno pojačava za narednu sezonu. Jugaši su u prethodnim sezonama bili u senci Primorja, koje je osvajalo sve domaće trofeje, ali se čini da situacija može da se promeni. Riječane je napustio najbolji igrač, Sandro Sukno, koji se vratio u Pro Reko, dok je Jug na drugoj strani doveo tri odlična igrača. U klub je prvo stigao Luka Lončar, iskusni reprezentativni centar, koji je igrao za Mladost. Zatim su mu se pridružili Maro Joković, koji se vratio u Dubrovnik posle dve sezone u Italiji, a veliko pojačanje predstavljaće Felipe Perone, najbolji igrač završnog turnira Lige šampiona. Međutim, iz Juga je otišao Nikola Janović, koji će poslednju sezonu u karijeri odigrati u Jadranu iz Herceg Novog. Pored Sukna, Primorje su napustili i Ćavi Garsija i Marko Elez, dok će u Rijeci igrati Nikola Dedović i Ante Vukičević. Zanimljivo je i da će najbolji golman finalnog turnira Svetske lige, Josip Pavić, naredne sezone braniti za grčki Olimpijakos.

Lončar je potpisao petogodišnji ugovor, a rođen je 1987. godine.

– Presrećan sam što dolazim u Jug, klub u kojem sigurno mogu ostvariti sve svoje sportske ciljeve. U ovom trenutku Jug je najbolja i jedina ispravna odluka. Iskreno se nadam i daću sve od sebe da u potpunosti opravdam poverenje koje mi je ukazano. Jug je veliki klub i koliko god sam kao sportista uvek voleo igrati protiv njega, isto toliko sam osećao i poštovanje prema njemu. Sada ću svim srcem braniti boje tog velikog kluba i to me čini srećnim – kazao je Lončar za sajt Juga.

Luka Lončar (Foto: jug.hr)
Luka Lončar (Foto: jug.hr)

Posle dve sezone u italijanskom Pro Reku, u klub se vratio i 28-godišnji Maro Joković. Potpisao je ugovor na tri sezone a u Jug se vraća kao šampion Evrope sa Rekom.

– Kada sam pre dve godine odlazio u Italiju obećao sam da će Jug biti prva opcija nakon što završim ugovor u Reku. Tamo sam proveo dve prekrasne godine, ali sam neizmerno srećan što se vraćam u svoj grad i svoj klub. S obzirom da se vraćam kući neću imati problema sa prilagođavanje, što je olakšavajuća okolnost. Znam šta me čeka jer Jug je uvek težio samom vrhu. Pred nama je puno rada i truda ako želimo to i postići, ali sam uveren da ćemo uz veliko zajedništvo i naporan rad biti sposobni zadovoljiti ambicije kluba i ispuniti sve zadatke koje pred nas postavi trener Vjekoslav Kobešćak – rekao je Joković posle potpisivanja ugovora.

Maro Joković (Foto: jug.hr)
Maro Joković (Foto: jug.hr)

Dvogodišnji ugovor sa klubom potpisao je Felipe Perone, najkorisniji igrač finalnog turnira Lige šampiona.

– Jako sam srećan što ću biti deo Juga koji je jedan od najvažnijih klubova na svetu. Po mom mišljenju filozofija Juga je vrlo slična onoj u fudbalskom lubu Barcelona jer Jug daje poseban značaj razvoju igrača od najmlađih uzrasta pa sve do njegovog nastupa u prvoj ekipi Juga. Nadam se da ću pomoći klubu kako bi ostvario svoje rezultate i biće mi velika čast igrati za Juga, uz mnoge igrače – osvajače zlatne olimpijske medalje u Londonu – rekao je Perone za klupski sajt.

Nikola Janović (Foto: jug.hr)
Nikola Janović (Foto: jug.hr)

Klub je, sa druge strane, napustio Nikola Janović, koji je rekao da mu je potreban odmor i vratiće se u Jadran iz Herceg Novog.

– Razgovarao sam s trenerom Kobešćakom i predsednikom Jakobušićem i ostalim saigračima i obavestio sam ih o mojim planovima da poslednju godinu moje igračke karijere sebi olakšam te da se u olimpijskoj godini u potpunosti posvetim pripremama za nastup s reprezentacijom u Riju. Nameravam dozirati i treninge i utakmice s tim ciljem i to sam dogovorio s Jadranom iz Herceg Novog u kojem sam već igrao – izjavio je Janović za sajt Juga.

Novost je i da je legendardni vaterpolista Pro Reka i italijanske reprezentacije, Mauricio Felugo, završio igračku karijeru i da će u budućnosti biti direktor kluba iz Đenove. Sa Posilipom je 2005. godine osvojio šampionsku titulu i Ligu šampiona, da bi potom prešao u Pro Reko, sa kojim je devet puta bio šampion Italije i pet puta evropski šampion.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.