Početna » Slajder » Gak: Grad pomaže klubovima i pored teške finansijske situacije

Gak: Grad pomaže klubovima i pored teške finansijske situacije

(Foto: blic.rs)
(Foto: blic.rs)

Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu, povodom izjave predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, a u cilju objektivnog informisanja javnosti, saopštio je da Grad Beograd, i pored teške finansijske situacije, čini sve da pomogne beogradskim klubovima i doprinese razvoju sporta različitim vrstama pomoći, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata za omladinu i sport.

Jedna od njih je obezbeđivanje termina beogradskim sportskim klubovima za potrebe treninga. Na taj način u 2014. godini obezbedeli smo uslove za obavljanje trenažnog procesa za 150 klubova u 22 grane sporta. Iznos koji je izdvojen za ove namene je preko 100.000.000 dinara za 2014. godinu, što nam je omogućilo da u sportskim objektima beogradskim sportskim klubovima zakupimo preko 14.500 sati za treninge. Kada je u pitanju vaterpolo, ovu vrstu pomoći dobilo je 11 klubova, i za tu namenu izdvojeno je 22.138.480 dinara, odnosno preko 2.000 sati – rekao je Gak i dodao da će Grad Beograd i pored ograničenih finansijskih sredstava nastaviti da pomaže beogradskim klubovima, a u saradnji sa Republikom Srbijom izdvojiće značajna finansijska sredstva za potrebe Evropskog prvenstva u vaterpolu koje će se održati u Beogradu 2016. godine.

Još jednom bih u  ime Grada Beograda čestitao stručnom štabu i igračima na osvojenoj Svetskoj ligi i obezbeđenom učešću na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine – rekao je Gak.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.