Početna » Slajder » Šefik trenirao mlade golmane Radničkog

Šefik trenirao mlade golmane Radničkog

(Foto: VK Radnički)
(Foto: VK Radnički)

Mladi čuvari mreže iz vaterpolo škole Radničkog imali su čast da odrade četiri treninga sa jednim od naših najboljih golmana, Denisom Šefikom, koji je na poziv čelnika kragujevačkog kluba stigao u „Park“ da oceni rad i odredi smernice za dalji napredak.

Sportski direktor Radničkog, Jugoslav Vasović, zahvalio se dugogodišnjem trofejnom reprezentativcu što je prihvatio poziv i došao da pomogne.

– Smatram da je Šefik, pored toga šta je sjajan golman, veliki čovek koji može da prenese svoje znanje na druge, što smo se i uverili već za ovo kratko vreme. Nadamo se da ćemo sa njim nastaviti saradnju u nekom drugačijem obliku. U planu su slične akcije, sa još nekim igračima, ali je problem što su reprezentativci zauzeti i trenutno ne mogu da nam pomognu – otkrio je Vasović.

Šefik je istakao da su upravo veliko prijateljstvo sa Vasovićem i napori koje Kragujevčani ulažu bili razlozi što je prihvatio poziv.

– Kragujevac je za kratko vreme postao ozbiljan centar na vaterpolo mapi sveta, koji jako dobro funkcioniše i stvarno mi je zadovoljstvo ako mogu da pomognem na bilo koji način. Drago mi je što je na bazenu dosta dece, vlada pravi sportski duh, svi žele da rade, a ima i dosta potencijala – smatra Šefik.

(Foto: VK Radnički)
(Foto: VK Radnički)

On je dodao da Radnički napreduje munjevitom brzinom i da se mlađim selekcijama posvećuje izuzetno velika pažnja.

– Klub je nedavno stvoren i nije lako napraviti bazu golmana i igrača, ali mislim da ljudi ozbiljno rade i da će to ići na sve viši i viši nivo. Što se golmana tiče, za ovo kratko vreme video sam da imaju te golmanske pokrete, dok bi trebalo nadomestiti neke nedostatke u radu. Ja ću sigurno dolaziti još češće da im pomognem koliko mogu – zaključio je Šefik.

Na licima desetak golmana različitog uzrasta moglo se videti veliko zadovoljstvo što im savete deli čovek koji je osvojio sve što se osvojiti može i idol mnogih od njih.

– Rad sa vrhunskim golmanom kakav je Šefik mi mnogo znači. Imali smo priliku da od njega naučimo mnogo novih stvari i voleo bih da nas trenira duže. Za kratko vreme pokazao nam je šta bi trebalo unaprediti u tehnici i uneo neke novine. Nadam se da ću kroz rad sa njim još više napredovati i da ću i naredne godine dobiti poziv za nacionalni tim – rekao je Veljko Đerković, prvi reprezentativac koji je ponikao u školi Radničkog.

Izvor: VK Radnički

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.