Početna » Domaća takmičenja » Tesna pobeda Mornara, Partizan na dnu tabele

Tesna pobeda Mornara, Partizan na dnu tabele

(Foto: Vojislav Petrović, Vaterpolo vesti)
(Foto: Vojislav Petrović, Vaterpolo vesti)

U odloženom meču 21. kola Triglav regionalne lige, vaterpolisti Mornara pobedili su Partizan u Splitu sa 8:7. U prvom poluvremenu igralo se gol za gol, da bi u nastavku domaća ekipa došla do tri gola prednosti i pobede. Splićani su tako prepustili Partizanu poslednje mesto na tabeli Lige za šampiona, pa će puleni Vladimira Vujasinovića u poslednjem kolu, protiv Jadrana na Banjici, morati da traže bodove, kako bi prestigli Crvenu zvezdu i obezbedili prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa Prve A lige Srbije.

Crno-beli su nešto bolje počeli utakmicu, poveli sa 2:1, ali su domaći preokrenuli i došli do gola prednosti (3:2). Marko Manojlović je poravnao na 3:3 na startu druge četvrtine, da bi odmah Marin Ban uzvratio i doneo novu prednost svom timu. Međutim, pogotkom Nikole Jakšića šest minuta pre kraja prvog poluvremena Partizan je došao do novog izjednačenja. Nizali su se napadi, ali golova nije bilo do kraja tog perioda, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 4:4.

Treća deonica je počela slično kao i druga. Splićani su poveli sa 5:4, gosti izjednačili na 5:5, a onda je usledila serija Mornara 3:0. Redom su mrežu Rističevića pogađali Burić, Lušić i Šiga, pa je domaći tim poveo sa 8:5.

IME SAMPIONA 1

Sredinom poslednje četvrtine Gavril Subotić je smanjio na dva gola zaostatka, da bi 46 sekundi pre kraja Draško Gogov dodatno smajnio prednost na 8:7 i tako doneo totalnu neizvesnost. Dušan Mandić je 22 sekunde pre kraja ukrao loptu, a Vujasinović je istog trenutka zatražio tajm-aut. Međutim, crno-beli nisu imali ideju i šut je u poslednjim sekundama uputio Nemanja Vico, ali nije bio precizan.

Posle 21. kola crno-beli su poslednji na tabeli u Ligi za šampiona sa 10 bodova, dok Crvena zvezda ima samo jedan bod više. To znači da će i u poslednjem kolu regularnog dela Regionalne lige biti zanimljivo, pošto se ove dve ekipe bore za prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji Prve A lige Srbije. Ni Zvezdi ni Partizanu neće biti lako za nedelju dana, pošto igraju protiv Mladosti, odnosno protiv Jadrana, koji se bore za četvrto mesto, koje vodi na fajnal-for Triglav regionalne lige. Ipak, čini se da nešto lakši zadatak imaju puleni Vladimira Vujasinovića, koji će na Banjici dočekati Jadran. Vaterpolisti Zvezde gostovaće ekipi Mladosti u Zagrebu.

Mornar Brodospas – Partizan Rajfajzen 8:7 (3:2, 1:2, 4:1, 0:2)

MORNAR: Kačić, Čagalj 2 , Kragić, Ćorušić, Ćalić, Šiga 1, Zović 1, Lušić 1, Burić 1, Gluhaić 1, Vrdoljak, Ban 1, Anić, Pejaković. Trener: Vrdoljak.

PARTIZAN:Rističević, Gilen, Mandić 1, Vico, Subotić 1, Repanović, Gogov 1, Jakšić 2, Manojlović 1, Asanović, Stojanović 1, Brakočević, Radojević. Trener: Vujasinović

 

Liga za šampiona
Klub Utakmice Bodovi
Primorje EB 13 33
Jug KO 13 32
Radnički 13 19
Mladost 13 16
Jadran Herceg Novi 13 16
Mornar BS 13 12
Crvena zvezda 13 11
Partizan Rajfajzen 13 10

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace