Početna » Domaća takmičenja » Mornar i Perica Bukić osudili napad na igrače Zvezde

Mornar i Perica Bukić osudili napad na igrače Zvezde

Bazen u Splitu
(Foto: hvs.hr)

Vaterpolo savez Hrvatske i Mornar su osudili današnji incident u Splitu.

Prvi čovek Vaterpolo saveza Hrvatske, Perica Bukić, istakao je da najoštrije osuđuje incident i da je svaki čin nasilja neprihvatljiv. On je dodao da se nada da to neće uticati na korektne odnose između učesnika Regionalne lige, u kojoj igraju klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Napad na igrače Crvene zvezde osudili su i ljudi iz Mornara, sa kojim je Crvena zvezda večeras trebala da igra.

Ispred Hrvatskog vaterpolo saveza i u svoje lično ime, najoštrije osuđujem incident koji se dogodio na splitskoj rivijeri, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv – rekao je Bukić u saopštenju.

Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj incident neće uticati na do sada korektne odnose između svih učesnika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekat zajedničkog sportskog takmičenja koji se do sada pokazao vrlo uspešnim za sve njegove učesnike – rekao je čelnik HVS i zaključio:

Sa druge strane, ovo što se dogodilo nikako mi u vaterpolo zajednici ne smemo potceniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovako nešto više nikad i nigde ne ponovi – istakao je Bukić.

Napad je osudio i Mornar, sa kojim je Zvezda večeras trebala da igra. Oglasio se sekretar Splićana, Vili Marinić.

Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad. Žalosti nas da je došlo do nečega ovakvog nakon što deset godina igramo regionalnu ligu po celom regionu bez ikakvih incidenata – rekao je Marinić.

Jedan komentar

  • Ipak je klub reagovao i ogradio se ! Ali generalno , u Hrvatskoj sam vrh države i crkva pružaju loš primer i huškaju protiv Srba . To je jedna zabrinjavajuća pojava , necivilizovana i neljudska !

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace