Početna » Slajder » Zvanično predstavljanje Međunarodnog udruženja vaterpolista !

Zvanično predstavljanje Međunarodnog udruženja vaterpolista !

WPO

U subotu je u Barseloni uoči početka Svestkog prvenstva i zvanično predstavljena Međunarodno udruženje vaterpolista (WPO), prvo profesionalna organizacija igrača na internacionalnom nivou. Konferencija za medije održana je u prostorijama Barselonete, a na njemu su govorili predsednik organizacije Američki vaterpolista Antoni Azevedo, jedan od osnivača istaknuti španski reprezentativac Felipe Perone i pravni zastupnik organizacije Alesandro Oliverio. Od početka formiranja WPO-a, u nju je kao suosnivač ukljušen i srpski as Andrija Prlainović, koji je zajedno sa reprezentativnim kolegama Stefanom Mitrovićem, Živkom Gocićem i Filipom Filipović prisustvovao predstavljanju.

Govornici su, kako je i ranije isticano na sajtu organizacije (www.waterpoloplayers.org), a o čemu su Vaterpolo vesti pisale , naveli da je osnovni cilj organizacije bolji položaj igralča, i veća pravna sigurnost i zaštita.

„Prvi put vaterpolisti iz celog sveta su odlučili da se ujedine i na taj način učine WPO njihovim zajedničkim glasnogovornikom“, kazao je Azevedo. Perone je istakao da je sve češći slučaj u sportu da dođe do raskida ugovora i neizmirenih obaveza zbog čega je igračima potrebna bolja pravna zaštita, u čemu će im organizacija pomoći.

Prve godien članstvo u WPO je besplatnoa, a sve devojke i momci koji se bave vaterpolom dobrodošli su da se učlane. Postavljenje delegata organizacije i pronalaženje pravnika koji će pomoći u radu, prvi je korak u ostavrenjeu zacrtanih ciljeva.

Više informacije i slika sa pres konferencije i zvaničnog predstavljnja, kao i o samoj organizaciji možetet pronaći na www.waterpoloplayers.org.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.