Početna » Zanimljivosti » Partizan obeležio 60 godina od prve evropske titule

Partizan obeležio 60 godina od prve evropske titule

Partizan 60 godina od evropske titule
(Foto: VK Partizan)

Vaterpolo klub Partizan obeležio je na stadionu fudbalskog kluba 60 godina od kada je prvi put postao prvak Evrope u vaterpolu

Vaterpolo generacije kluba od početka šezdesetih do danas bile su deo svečanosti obeležavanja osvajanja prvog Kupa šampiona. Partizan je 1964, na finalnom turniru u Zagrebu, osvojio prvu od sedam titula šampiona Evrope.

Iz tog zlatnog tima predsednik kluba Jovan Lazarević je plakete uručio treneru i igraču Borisu Čukvasu, zatim Đorđu Perišiću i Nenadu Maniću. Plakete su spremne za Dragoslava Šiljka, koji je u SAD, i Ozrena Bonačića iz Zagreba, koji je pre 60 godina igrao kao gost. Nisu među živima Muškatirović, Janković, Sandić, Tedeski, Živković i Glidžić.

Prisutne je pozdravio generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković. Potom je govorio Jovan Lazarević izrazivši nadu u bolje dane Partizana, posebno posle razgovora sa gradonačelnikom Šapićem.

Velikani vaterpola su naša inspiracija – prokomentarisao je Lazarević.

Đorđe Perišić, vidno uzbuđen, uz reči zahvalnosti JSD i VK Partizan na organizaciji svečanosti, evocirao je uspomene o osvajanju Kupa šampiona 1964:

Tada je počela prva od nekoliko zlatnih era Partizana. Tada smo pobedili na svim takmičenjima. Druga je bila od 1973. do 1975. kada smo osvojili devet trofeja ne izgubivši ni jednu utakmicu. Hoću da verujem da će krajem godine na isti način biti obeležen i naš peti trijumf u Kupu šampiona koji je 1974. osvojen na Banjici.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali: Predrag Vraneš, Jaroslav Hruda, Zoran Avramović, Dejan Jovović, Dejan i Darko Udovičić, Vaso Subotić, Dejan Perišić, Nikola Ribić, Dragan Jovanović, Vitomir Padovan, Boban Antonijević, Uroš Ganović, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Slobodan Soro, Slavko Gak, Nemanja Marijan, Đorđe Đorđević, Uroš Stevanović, Nikola Marjanović, Miloš i Mihajlo Korolija, Marko Avramović, Aleksandar Nikolić, Vlada Radan, Nebojša Mitrić i mnogi drugi.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace