Početna » Evrokupovi » Jug ubedljiv protiv Zvezde u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Evrope

Jug ubedljiv protiv Zvezde u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Evrope

Zvezda BVSC Kup Evrope
(Foto: Slobodan Sandić)

U prvoj utakmici četvrtfinalne runde Kupa Evrope, vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su u Dubrovniku od Juga sa ubedljivih 15:9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3), pa će u revanšu, koji je na programu 27. aprila u Beogradu, imati jako težak zadatak. Blizu plasmana na finalni turnir je i Vuljagmeni, koji je u prvom susretu savladao Primorje sa 14:9. U druga dva četvrtfinalna duela bilo je neizvesno, a Sabadelj je savladao Steauu sa 6:5, dok je Špandau bio bolji od Savone rezultatom 11:10.

Za razliku od nedavno odigrano duela u Beogradu, gde je Jug posle velike borbe slavio sa 14:13, Dubrovčani su u prvom susretu četvrtfinala Kupa Evrope do trijumfa stigli na mnogo lakši i ubedljiviji način. Već u sedmom minutu igre bilo je ogromnih 5:0 za domaće. Tek tada je Zvezda postigla prvi pogodak preko Marka Radovića, ali to nije pokrenulo Zvezdu, koja je u drugoj četvrtini gubila i 9:2, a na poluvremenu sa 10:4.

Znali su igrači Juga da na svom bazenu moraju da obezbede prednost koju crveno-beli neće moći da ugroze u revanšu. U nastavku je bilo 11:4, potom je Zvezda prišla na 11:6, ali su Dubrovčani u završnih osam minuta ponovo zaigrali u svom ritmu, pa su imali i maksimalnih 15:7. Ekipa Aleksandra Filipovića je u završnici mogla samo da ublaži poraz preko Ivana Basare i Miloša Vukićevića.

Revanš u Beogradu je 27. aprila, ali Zvezda i Jug će se pre tog duela još jednom sastati već u petak na drugom turniru Premijer regionalne lige u Splitu.

Jug – Crvena zvezda 15:9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3)

Jug: Popadić, Prkoča, Đerković 1, Merčeš, Joković 3, Mozara 2, Daube 1, Kabanjas 3, Kržić, Burić 2, Grgurevic, Žuvela 3, Brzica.

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković, Subotić 1, Vasić 1, Gogov, Basara 2, Vukićević 2, Lukas, Milojević, Radović 2, Ivanović.

Isključenja: Jug 9, Crvena zvezda 14 (+ isključenje na 4 minuta). Peterci: Jug 1 (1), Crvena zvezda 1 (0).

Vuljagmeni – Primorje 14:9
Steaua – Sabadelj 5:6
Savona – Špandau 10:11
Jug – Crvena zvezda 15:9

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace