Početna » Nacionalna selekcija » Žolt Varga saopštio spisak za EP: Mađari u Zagrebu bez osmorice svetskih šampiona

Žolt Varga saopštio spisak za EP: Mađari u Zagrebu bez osmorice svetskih šampiona

Madjarska selekcija turnir Budimpesta 2023
(Foto: Kovács Anikó / waterpolo.hu)

Selektor vaterpolo reprezentacije Mađarske, Žolt Varga, saopštio je spisak od 15 igrača za Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku.

Na Šampionatu Evrope naći će se samo šest igrača koji su pre nekoliko meseci u Fukuoki osvojili svetsko zlato, pošto je Varga odlučio da veći deo ekipe odmori pred Svetsko prvenstvo u Dohi, koje je na programu već u februaru, a da u isto vreme pruži priliku debitantima na kontinentalnim takmičenjima, a takvih će biti sedam u timu Mađarske.

Mađarsku će na Evropskom prvenstvu predstavljati: Mark Banjai (Solnok), Viktor Gjapiaš (BVSC), Gergelji Burian (Vašaš), Gergo Fekete (Ferencvaroš), Balaš Haraji (OSC), Peter Kovač (BVSC), Erik Molnar (Ferencvaroš), Žombor Šegalmi (Solnok), Zoltan Pohl (Ferencvaroš), Vendel Vigvari (Ferencvaroš), Vince Vigvari (OSC), Žombor Višmeg (Solnok), Vince Varga (Ferencvaroš) i David Tatraji (BVSC).

U odnosu na Fukuoku, u Zagrebu neće biti Silarda Janšika, Kristiana Manherca, Daniela Anđala, Martona Vamoša, Deneša Varge, Some Vogela, Tonija Nemeta i Gerga Zalankija. Svi oni su dobili dvonedeljni odmor

Ovaj tim predstavlja pravac koji je ranije definisan. Sastavio sam tim na takav način da ima najviše varijacija, da većina igrača može da bude raspoređena na nekoliko pozicija i da su sposobni da igraju svuda na visokom nivou – rekao je selektor Mađarske i dodao:

Pored toga, naravno, vodio sam računa o tome da tako možemo da budemo najstabilniji u odbrani, jer će to jasno biti u fokusu.

Mađari će igrati u grupi sa Grčkom, Italijom i Gruzijom, a te utakmice igraće se u Zagrebu.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace