Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd dočekuje Šabac, Zvezda u Kragujevcu

Novi Beograd dočekuje Šabac, Zvezda u Kragujevcu

Alvaro Granados Novi Beograd Sabadelj
(Foto: Novi Beograd)

Sve četiri utakmice drugog kola za plasman u grupama A i B igraju se u subotu.

U podgrupi od 1. do 3. mesta, u okviru grupe A, Novi Beograd od 19:45 dočekuje Šabac, dok se u podgrupi od 4. do 6. mesta sastaju Proleter i Vojvodina od 19 sati.

Radnički će u Kragujevcu od 19 časova dočekati Crvenu zvezdu, u podgrupi od 1. do 3. mesta u grupi B, dok se u drugom kolu podgrupe od 4. do 6. mesta od 20 sati sastaju Nais i Valis.

Vaterpolisti Novog Beograda u prvoj utakmici drugog dela Superlige Srbije u subotu od 19 časova i 45 minuta na bazenu Sportskog centra “11. april” dočekuju Šabac, a to će biti njihov već treći međusobni duel ove sezone.

U kratkom vremenskom periodu igramo već treću utakmicu protiv Šapca, što samo po sebi daje dodatnu težinu ovom duelu – kaže šef stručnog štaba Novog Beograda Živko Gocić i dodaje:

U prethodna dva meča koje smo igrali kao gosti nismo pružili blistave partije i to poziva na dodatnu opreznost, ali i daje nam znatno veći motiv pred ovaj duel. Moram da istaknem, da iako mi nismo bili na visini zadatka, Šabac je odigrao dve kvalitetne utakmice i ima vrlo dobru ekipu. Izuzetno su kvalitetno vođeni od strane trenera Nemanje Ličanina i poseduju izuzetno vruć domaći teren. Uslovi za igru su prilično otežani, a to ću na najbolji način oslikati činjenicom da smo u te dve utakmice za bar dva to tri minuta imali smanjeno vreme za napad. Ali, moji igrači zaslužuju sve pohvale, jer su pored uspona i padova ipak smogli snage i pronašli put do pobeda – istakao je Gocić.

Novi Beograd je u dosadašnjem toku Superlige Srbije upisao svih pet pobeda i lider je na tabeli A grupe:

Potrudićemo se da ispravimo greške koje smo uvideli, da dodatno popravimo svoju igru, pružimo maksimum i zabeležimo novu pobedu. Svakako očekujem reakciju svoju ekipe, određenu vrstu mobilizacije u timu i dodatne motivacije – zaključio je Gocić.

Nemanja Stanojevic Hanover Radnicki LS
(Foto: kvkradnicki.com)

U derbiju drugog kola drugog dela Grupe B Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“, uz besplatan ulaz.

U prethodnom duelu odigrali smo ne tako sjajan meč i opet uzeli bod. Utakmica je u regularnom delu mogla da ode na našu, ali i na njihovu stranu i na kraju je remi bio najpravedniji ishod. Videli smo da možemo da ih pobedimo, ali očekujem da će i oni pružiti bolju partiju – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Timovi se jako dobro poznaju. Uigranost i iskustvo svakako su na strani Zvezde koja godinama igra u gotovo identičnom sastavu, dok su Šumadinci pretrpeli dosta promena pred ovu sezonu, ali kako vreme odmiče njihov podmlađeni tim postepeno podiže formu.

Pred nama je jako težak meč, od početka do kraja, ali spremni dočekujemo taj izazov. Zvezda je ekipa koja se takmiči u Ligi šampiona, već nekoliko godina drži na okupu istu okosnicu, uz tek par manjih promena. Godinama igramo neizvesne mečeve sa njima i odlično se poznajemo, ali uvek se tu spremaju neke sitnice kojima protivnik može da se iznenadi i svaka utakmica je drugačija i uzbudljiva na svoj način – dodao je Janković.

Vaterpolo Super liga Srbije, Drugo kolo za plasman po grupama

Grupa A

Plasman od 1. do 3. mesta

Novi Beograd – Šabac (19:45)

Plasman od 4. do 6. mesta

Proleter – Vojvodina (19:00)

Grupa B

Plasman od 1. do 3. mesta

Radnički – Crvena zvezda (19)

Plasman od 4. do 6. mesta

Nais – Valis (20:00)

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace