Početna » Nacionalna selekcija » Jelenić o odlukama Novog Beograda: Bahato i nedopustivo, interes svakog kluba manji od državnog

Jelenić o odlukama Novog Beograda: Bahato i nedopustivo, interes svakog kluba manji od državnog

Viktor Jelenic 100 godina vaterpola VSS
(Foto: Ivica Veselinov, VSS)

Predsednik Vaterpolo saveza SRbije, Viktor Jelenić, prokomentarisao je po završetku pripremnog perioda u Kragujevcu situaciju u kojoj su se u prethodnom periodu našli srpski reprezentativci, Dušan Mandić i Nikola Jakšić.

Naime, Novi Beograd je krajem marta suspendovao Mandića bez jasnog razloga, da bi nedavno direktor kluba, Slobodan Soro, izjavio da i Jakšić može da promeni sredinu ako pronađe klub koji će srpskom šampionu uplatiti 150.00 evra, dok u suprotnom neće igrati utakmice naredne sezone.

Pojavljuju se mišljenja da je Savez trebalo da reaguje u ovim događanjima, posebno kada se radi o igračima koji su među najboljima na svetu. Ne može Savez da se meša u odnos kluba i igrača. Igrač kada potpiše ugovor ima prava i obaveze. Nisu nas pitali kada su potpisivali ugovor, to je njihov međusobni odnos – rekao je Viktor Jelenić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Ipak, prvi čovek srpskog vaterpola izneo je svoj stav po pitanju situacije na relaciji Dušan Mandić – Novi Beograd i Nikola Jakšić – Novi Beograd.

Sigurno da ga imam, to je lično mišljenje. Nije u redu da se sa dva najbolja igrača na svetu, dvostruka olimpijska pobednika, momaka koji treba da budu nosioci nove reprezentacije, tako nešto radi. Bio sam godinama predsednik kluba i znam kako je to. Ne može da se jedan igrači za vreme prvenstva pošalje da trenira sa drugim timom, da se za drugog napravi obeštećenje od 150.000 evra koje je fudbalsko za naše prilike. Pri tome da mu je neizvesna igračka budućnost ako se novi klub ne pronađe.

Slobodan Soro, direktor Novog Beograda, istakao je da postoji šansa da Nikola Jakšić dobije drugu priliku u Novom Beogradu, ako se dokaže u reprezentaciji.

Imamo i tu izjavu portparola… – rekao je Jelenić, a na konstataciju da je to izjava direktora kluba, uzvratio je:

Tačno sam rekao, portparola Novog Beograda. Takva izjava je bahata, to nema nigde. Jasno mi je da postoji interes kluba, ali svaki interes svakog kluba je manji od interesa reprezentacije i države Srbije. Da se to našim igračima dogodilo u inostranstvu pa nekako i da razumem. Ali dogodilo se trenutno najboljoj ekipi u Srbiji i po meni je to nedopustivo.

Pred srpskim državnim timom su evropske kvalifikacije i dva velika takmičenja ovoga leta, a Jelenić je izneo svoja očekivanja.

Pre svega igračima i sručnom štabu želim zadravlje i uspeha na predstojećim takmičenjima. Uroš Stevanović je napravio odlične pripreme u Kragujevcu pred polazak na dugačak put. Ubeđen sam da će na kraju puta ovog leta imati situaciju koja će nas zadovoljiti i pokazati šta nam treba pred naredne sezone. Treba da nam bude jasno da smo na novom putu, da nam treba vreme, strpljenje i rad. Ambicije jesu velike ali moramo uvek da budemo na zemlji – završio je Viktor Jelenić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace