Početna » Slajder » ZLATNE KAPICE: Serija o zlatnim medaljama vaterpolo reprezentacije od Meksika do Tokija

ZLATNE KAPICE: Serija o zlatnim medaljama vaterpolo reprezentacije od Meksika do Tokija

Zlatne kapice
(Foto: Sport Klub)

U četvrtak je na Sport Klubu počela da se emituje serija „Zlatne kapice”, priča o zlatnim olimpijskim, svetskim i evropskim medaljama vaterpolo reprezentacije, od Meksika 1968. do Tokija 2021. godine. Tokom sedamanest epizoda biće prikazani razgovori sa preko 50 vaterpolista iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Španije i Italije.

Pregršt dokumentarnih materijala, novinskih članaka i filmskih zapisa su karakteristike ovog dela čiji je producent Radovan Maksimović, autor Dejan Stevović, montažer Boris Ognjanović, a sve je urađeno u zajedničkoj produkciji Sport Networka i Sport Kluba.

Za seriju su govorili: Đorđe Perišić, Igor Milanović, Aleksandar Šoštar, Goran Rađenović, Igor Gočanin, Anto Vasović, Mislav Beznalinović, Vaso Subotić, Dubravko Šimenc, Tomislav Paškvalin, Milivoj Bebić, Veselin Đuho, Dragan Andrić, Ratko Rudić, Deni Lušić, Milorad Krivokapić, Viktor Jelenić, Goran Sukno, Milan Tadić, Mirko Vičević, Veljko Uskoković, Vladimir Vujasinović, Dejan Savić, Danilo Ikodinović, Petar Trbojević, Aleksandar Ćirić, Vanja Udovičić, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Vladimir Gojković, Aleksandar Ivović, Miloš Šćepanović, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Slobodan Nikić, Živko Gocić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Ivica Tucak, Petar Porobić, Mladen Rak, Sandro Kampanja, Slobodan Soro, Felipe Perone, Nikola Kuljača, Dejan Udovičić, Milan Aleksić, Igor Hinić, Mile Smodlaka, Nikola Rađen, Đorđe Lazić,Vladimir Radović, Velibor Sovrović, zatim novinari Milorad Đurković, Atanas Kostovski, Snežana Pantović i član Beogradskog sindikata Ognjen Janković.

Korišćeni su materijali iz arhive Sport networka, sa Nenadom Manojlovićem, Nikolom Stamenićem, Vlahom Orlićem, Urošem Marovićem, Dejanom Dabovićem, Borisom Čukvasom, Karlom Stipanićem, Ronaldom Lopatnijem i Ozrenom Bonačićem.

Prva epizoda posvećena je zlatu iz Meksika, a premijerno je emitovana u četvrtak od 22 sata i 15 minuta na prvom kanalu Sport Kluba. Epizode će se emitovati svakog dana, ali ne u istim terminima. Danas od 16:50 se emituje epizoda o medalji iz Los Anđelesa, u subota od 22 sata o medalji iz Madrida, a dan kasnije u istom terminu o zlatu iz Seula. Međutim, Sport klub će zasigurno u narednom periodu više puta reprizirati seriju na svojih deset kanala.

2 komentara

  • Odgledao epizode za vikend, preporuka svima da ih pogledaju, sjajan opis puta do svakog naseg velikog trijumfa i to od samih aktera i mnogo detalja, za koje nisam ni znao (Lusicevo hladjenje sampanjca u susednom bazenu tokom finala ’88 🙂 ). Pohvala za sve koji su ucestvovali u ovome, od ideje do realizacije, za svakog ljubitelja vaterpola pravo uzivanje i podesanje na najvece trenutke naseg vaterpola.

    Jedva cekam price o Pertu i Atini.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.