Početna » Nacionalna selekcija » Počele pripreme reprezentacije Srbije: Istanbul i Los Anđeles priprema za Svetsko prvenstvo

Počele pripreme reprezentacije Srbije: Istanbul i Los Anđeles priprema za Svetsko prvenstvo

Srbija trening SP Segedin
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u petak počela pripreme u Kragujevcu za letnje izazove, a to su kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, potom finalni turnir Svetskog kupa i na kraju Svetsko prvenstvo.

Kvalifikacioni turnir za Evropski šampionat se održava u Istanbulu od 23. do 25. juna, domaćin finalnog turnira Svetskog kupa biće Los Anđeles od 30. juna do 2. jula, a kruna sezone je Svetsko prvenstvo u Fukuoki od 14. do 30. jula.

Nismo kompletni, osmorica igrača imaju obaveze na fajnal ejtu i priključiće se 8. juna. Takođe malo duži odmor su dobili Branislav Mitrović i Sava Ranđelović koji će se priključiti 29. maja. Ni 8. juna nećemo biti u kompletnom sastavu jer petorica momaka imaju Svetsko juniorsko prvenstvo, pa ćemo posle da vidimo kada će se i da li će se priključiti – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Kada reprezentacije krene put Istanbula povratak u Beograd će biti tek posle završenog svetskog prvenstva u Fukuoki.

Iz Istanbula idemo pravo u Los Anđeles, odatle pravo u Japan gde ćemo ostati malo duže nego što smo planirali. Ovo je po mom mišljenju najbolji sastav Srbije u ovom trenutku. Imaćemo manje vremena za kraće bazične pripreme ali ćemo iskoristiti kvalifikacije u Istanbulu i Svetski kup za uigravanje kako bi najbolji bili na Svetskom prvenstvu.

O ambicijama reprezentacije Stevanović je rekao:

To se nikad ne menja, uvek su maksimalne. Ciljevi su uvek medalje na svim takmičenjima na kojima učestvujemo. Šta je realnost to ćemo da vidimo. Idemo iz treninga u trening , iz utakmice u utakmicu pa ćemo na kraju leta da analiziramo i sagledamo trenutno stanje.

Podsetimo da je savezni selektor Uroš Stevanović na pripreme pozvao sledeće igrače: Branislav Mitrović (Lil), Radoslav Filipović (Novi Beograd), Pavle Gavrilović (Šabac), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Strahinja Rašović, Marko Radulović (Novi Beograd), Dušan Trtović (Partizan), Dušan Mandić, Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda).

U stručnom štabu su: Uroš Stevanović (Radnički), Darko Bilić (trener), Žarko Petrović (trener), Miloš Ostojić (video analiza), Aleksa Nikolić (fizioterapeut), Stefan Ćirić (trener), Vladimir Radović (fizioterapeut), Dajana Zoretić (trener).

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

  • Keel sivi ranac Sivi Keel ranac Originalna cena je bila: 6,800.00 RSD.Trenutna cena je: 5,990.00 RSD.
  • Serbia - Training 3,420.00 RSD
  • Kupaće gaće za vaterpolo i plivanje Keel Knit Keel Knit Originalna cena je bila: 3,420.00 RSD.Trenutna cena je: 2,720.00 RSD.
  • Kupaće gaće Vaterpolo kluba Partizan VK Partizan 3,420.00 RSD
  • Sivi duks Vaterpolo kluba Partizan Duks VK Partizan Originalna cena je bila: 4,790.00 RSD.Trenutna cena je: 4,320.00 RSD.

Baner Srbija gace