Početna » Nacionalna selekcija » Reprezentacija Srbije u bič vaterpolu debituje na turniru u Egiptu

Reprezentacija Srbije u bič vaterpolu debituje na turniru u Egiptu

Ognjen Stojanovic Srbija Svetska liga
(Foto: Philippe Fretault/ WP inside)

Reprezentacija Srbije u bič vaterpolu (vaterpolu na plaži) debitovaće u egipatskom zalivu Soma bej od 12. do 15. maja.

U ovom mestu, udaljenom od Hurgade 45 kilometara, igraju se kvalifikacije za učešće na finalnom turniru Svetskih igara, koje se održavaju na Baliju od 5. do 12. avgusta. Sa kvalifikacionog turnira u Egiptu plasman u završni deo obezbediće tri selekcije.

Srpski tim će sa klupe predvoditi Risto Maljković, a u sastavu su: Dimitrije Strajo Rističević, Ognjen Stojanović, Dragoljub Rogač, Marko Janković, Mihajlo Andrin, Nikola Radulović i Kristijan Šulc. U vođstvu puta su i sportski direktor VSS Milan Aleksić, referent za sportska pitanja Mihajlo Korolija, dok je sudija Vuk Milović.

Srbija je u prvom šeširu sa Mađarskom, Crnom Gorom i Gruzijom. U drugom šeširu su: Kazahstan, Južna Afrika, Kuvajt i Egipat, a u trećem Rumunija, Ukrajina, Tunis i Saudijska Arabija.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu 15×10 (12) metara. U igri su golman i trojica igrača, a na klupi ostali igrači. Utakmica traje četiri puta po pet minuta. Ukoliko je rezultat nerešen izvode se peteci. Trener ima pravo na dva tajm-auta.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace