Početna » Evrokupovi » Novi Beograd i Jug posle drame podelili bodove u Ligi šampiona

Novi Beograd i Jug posle drame podelili bodove u Ligi šampiona

Nikola Jaksic Novi Beograd Jug LS
(Foto: VK Novi Beograd)

Vaterpolisti Novog Beograda i Juga odigrali su nerešeno 12:12 u trećem kolu Lige šampiona. U izuzetno uzbudljivom meču punom preokreta obe ekipe su imale priliku da u završnici stignu do sva tri boda, najpre Jug preko Mara Jokovića, koji je pogodio prečku, a potom i Novi Beograd preko Angelosa Vlahopulosa.

Početak meča bio je u znaku domaćih koji su stekli dva gola prednosti (4:2). Ipak, Jug je uspeo da poveže redove i da sa tri uzastopna gola do kraja prve četvrtine dođe do vođstva. Međutim, ponovo je usledio period znatno bolje igre Novobeograđana, koji su polovinom treće deonice stekli čak četiri gola prednosti (10:6).

Žestoka borba vodila se u tim momentima na obe strane bazena. Utakmica je bila puna tempa, a gosti iz Hrvstake strpljivo su topili prednost aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

Ekipa trenera Živka Gocića na tri i po minuta pre kraja imala je dva igra više, priliku da stekne tri gola prednosti i čini se stvori nedostižnu zalihu, ali brojčanu pednost u bazenu nije uspela da realizuje. Ukazanu šansu, Jug je iskoristio na pravi način, ne samo da stigne do izjednačenja već i da golom Matiasa Biljake 53 sekunde prekršaja napravi prekoret (12:11). Jakšić je uzvratio već u narednom napadu, ali tu nije  bio kraj drami.

Maro Joković je u poslednjem napadu Dubrovčana pogodio prečku, da bi u poslednjoj sekundi šansu imao i Novi Beograd, ali je šut Angelosa Vlahopulosa kranjim naporom zaustavio golman Toni Popadić.

Najefikasniji u Novom Beogradu bili su Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su kod gostiju po dva gola postigli Loren Fatović, Maro Joković, Matias Biljaka, Goran Grurević i Marko Zuvela.

Naredne srede Novi Beograd očekuje još jedan derbi, protiv italijanske Breše.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace