Početna » Ženski vaterpolo » Ubedljive pobede Vojvodine, Zvezde i Partizana na startu Šampionata za vaterpolistkinje

Ubedljive pobede Vojvodine, Zvezde i Partizana na startu Šampionata za vaterpolistkinje

ŽVK Crvena zvezda - ŽVK Vojvodina
(Foto: Sport Net)

Za vikend je počelo Prvenstvo Srbije za vaterpolistkinje, koje se ove sezone igra u sličnom formatu kao i prethodne. Posle prvog kruga i sedam odigranih kola liga se deli na dve grupe, za plasman od prvog do četvrtog i od petog do osmog mesta, a šampion će biti poznat posle plej-ofa, koji je na programu krajem maja.

Trofej brani Vojvodina, koja je i ove sezone najveći favorit, pošto je napravila minimalne promene u sastavu, a dobila je i još jedno pojačanje iz Rusije. Ostali klubovi su sa starim snagama, sa ambicijama da stvaraju igračice ali su u ovom trenutku bez šansi za veće domete. Posle prvog kruga i sedam odgranih kola, liga se deli u dve grupe za plasman od prvog do četvrtog odnosno petog do osmog mesta. Šampion će se dobiti posle plej ofa koji će se završiti 20. ili 27. maja

Novosađankama je ovo jubilarna deseta sezona kako se takmiče, a u prvom kolu su pobedile Palilulu rezultatom 32:5. Čak 14 golova postigla je Irina Amilaeva, a efikasne su bile i druge dve ruske vaterpolistkinje, Kamzaeva i Ševčenko, koje su postigle po šest.

Crvena zvezda je pretrpela nešto veće promene u sastavu, otišle su Jelena Šarac, Tara Pejčić, Tijana Lukić i Tatjana Teodorović, dok je stiglo nekoliko mladih igračica iz Taša 2000, mladog tima crveno-belih. Zvezda nije imala problema na startu prvenstva, pa je sa 30:1 pobedila Vračar. Juniorska reprezentativka Srbije, Jovana Radonjić, prednjačila je kod crveno-belih sa šest golova, dok su Milica Zelić i Ana Mamoglu postigle po pet.

Partizan je ostao bez Ane Milićević, koja je posle dobrih igara na Evropskom prvenstvu u Splitu dobila i prihvatila ponudu italijanske ekipe. Milica Nastić je završila igračku karijeru, a nije poznato da li će u timu ove sezone biti Teodora Rudić. Crno-bele su u prvom kolu pobedile Sentu 21:6, a najefikasnija je bila Kristina Miladinović sa osam golova, dok je Aleksandra Trmčić dodala sedam.

Duel između Taša 2000 i subotičkog Spartaka je odložen.

Prvenstvo Srbije za vaterpolistkinje, Prvo kolo

Crvena zvezda – Vračar 30:1 (11:0, 9:1, 6:0, 4:0)

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Koreni, Marinković 3, Damjanović 1, I.Lujić 2, Mamoglu 5, Mesa 3,Radonjić 6, Ilić 2, Gašić 3, Zelić 5. Trener: Ivković.

VRAČAR: Maljković, Nakov, Aleksić, Popović, Mijailović, Đukić, Atić 1, Popović. Trener: Rodić.

Vojvodina – Palilula 32:5 (10:0, 7:1, 8:2, 7:1)

VOJVODINA: Travar 1, Švec, Žagar, Mladenović, Gajanović, Amliaeva 14, Spasojević, Popov 1, Čorda 3, Damnjanović 1, Hamzaeva 6, Moćan, Andrić, Savčenko 6. Trener: Drezgić.

PALILULA: Kulić, Andrejić 3, Komlenac 1, Pavić, Dimitrijević, Petrović, Bratunović, Mugoša, Valenac, Radulović, Đokić 1, Kostić, Krsteski, Jovanović, Kostić. Trener: Janković.

Partizan – Senta 21:6 (7:2, 4:1, 7:1, 3:2)

PARTIZAN: Ivković, Ignjić, K. Trmčić, Bogosavljević 5, A. Trmčić 7, Stevanović, Rackov, Milićević 1, Miladinović 8, Rebić, Stevanović. Trener: Kragić.

SENTA: Boroš, J.Horvat 1, B.Horvat, Durčik 3, Žoldoš, Karačoni, Belec, Rac, Tot 2. Trener: Tot.

Taš 2000 – Spartak Patent (odloženo)

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace