Početna » Slajder » Počelo Svetsko prvenstvo za juniorke, Srbija poražena na startu

Počelo Svetsko prvenstvo za juniorke, Srbija poražena na startu

SP juniorke 2022 Srbija Novi Zeland
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

U prvom kolu Svetskog prvenstva za juniorke, vaterpolistkinje rođene 2004. godine i kasnije, reprezentacija Srbije poražena je od Novog Zelanda sa ubedljivih 17:5 (5:2, 3:0, 3:1, 6:2)

Takmičenje se kao i pre četiri godine održava u Beogradu, na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“, a mlada srpska ekipa, u kojoj su samo četiri igračice 2004. godište, na startu Šampionata je pokazala da će teško proći grupu u kojoj su još Španija i Hrvatska.

Srbija je parirala u prvim minutima, kada je dva puta mrežu zatresla Jovana Radonjić, igračica rođena 2007. godine, a odlično je meč počela i Maja Dulić, koja je na kraju imala čak 17 odbrana.

Novi Zeland se raspucao u nastavku, nanizao je osam golova, a tu seriju prekinula je Jana Lujić. U poslednjih osam minuta u strelce su se upisale Staša Ilić i Milica Zelić.

SP juniorke 2022 Srbija Novi Zeland
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Srbija je igrala u sastavu: Dulić, Andrejić, Lujić 1, Marinković, Tokić, Radonjić 2, Todorovski, Ilić 1, Lukić, Koreni, Pejčić, Zelić 1, Antanasijević.

Selektorka Ivana Ćorović posle meča je rekla:

– Nismo odigrale na nivou na kojem smo mogle. Prva utakmica, otvaranje takmičenja, domaća publika i trema je učinila svoje. Ovo definitivno nije naše najbolje izdanje, ali idemo dalje, tek je počelo takmičenje. Nadam se da ćemo biti bolje.

Srbija u utorak igra sa Španijom, a potom dan kasnije sa Hrvatskom.

– Španija je izuzetno kvalitetna, daćemo sve od sebe da budemo dobar protivnik. Hrvatska ima takođe dobru ekipu, na Evropskom prvenstvu prošle godine su bile osme. Izuzetno dobra selekcija, a mi ako budemo igrale na svom nivou, može da bude dobar meč.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.