Početna » Ženski vaterpolo » Više od 50 igračica u kampu za vaterpolistkinje do 12 godina

Više od 50 igračica u kampu za vaterpolistkinje do 12 godina

Kamp-vaterpolistkinja-2010
(Foto: llwaterpoloclubredstar.org)

Na bazenu u Košutnjaku od 24. juna do 4. jula održava se kamp za najmlađe vaterpolistkinje, rođene 2010. godine i godine.

Na kamp su pozvane 53 devojčice iz 10 klubova, sa kojima rade Eltina Dimitrijević (selektor), Daniela Ćuk, Aleksandra Dunđerski i Natalija Simović.

– Ono što je dobro je da ima igračica i u klubovima koji nemaju ženske takmičarske selekcije, ali imaju određeni broj devojčica koje treniraju sa dečacima, što nam daje nadu da će se broj devojčica u vaterpolu povećavati. Svima nam je cilj da što više omasovimo ženski vaterpolo, pošto jedino na taj način možemo da planiramo ozbiljnije rezultate. Najbolji način za to je svakako uključivanje što većeg broja najmlađih i kvalitetan rad sa njima – kaže selektorka i nastavlja:

– Devojčice su vredne, nisu imale problem da se priviknu jedne na druge, kao i na nas, malo im je teže nego što su do sada navikle u klubovima, ali sve to lepo podnose, pa ee nadamo da će i po završetku kampa nastaviti da rade u svojim klubovima, a možda i dovedu neku drugaricu na bazen – kaže Eltina.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.