Početna » Zanimljivosti » Viktor Jelenić ponovo izabran za predsednika VSS: Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja

Viktor Jelenić ponovo izabran za predsednika VSS: Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja

Viktor Jelenic 100 godina vaterpola VSS
(Foto: Ivica Veselinov, VSS)

Na današnjoj izbornoj sednici Skupštine VS Srbije Viktor Jelenić je ponovo izabran za predsednika saveza. Za drugi četvorogodišnji mandat Jelenić je, kao jedini kandidat, dobio 28 glasova uz po dva uzdržana i protiv.

Za proteklu godinu ću reći da smo olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama. Osvrnuo bih se i na protekle četiri godine, koliko sam na čelu saveza. Kada sam stupao na dužnost rekao sam da nam je cilj odbrana olimpijskog zlata, uspeli smo. Zatekao sam 73.000 dinara na računu i 1,3 miliona evra duga. Uz pomoć predsednika Vučića i Vlade Srbije svi dugovi su vraćeni već nekoliko meseci po mom dolasku na mesto predsednika. Uspeli smo da klubovi dobiju pomoć od države, imamo jaku ligu, tri kluba u Ligi šampiona. Mlađe kategorije su imale sve uslove za rad. Potpisali smo i najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg vaterpola, postavili smo balon na Dorćolu za besplatno korišćenje od strane reprezentativnih selekcija. Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja – rekao je Viktor Jelenić, posle čijih reči je odjeknuo aplauz.

Posle usvajanja Izveštaja o radu, Izveštaja Nadzornog odbora (prihod u 2021, 3,7 miliona dinara) i završnog računa, generalni sekretar Nemanja Marijan je govorio o obavezama u tekućoj godini.

Seniori imaju niz takmičenja, Svetsko i Evropsko prvenstvo, Evropski deo Svcetske lige i moguće je završni turnir Svetske lige. Mlađe kategorije imaju svoj program, Srbija će biti domaćin dva svetska prvenstva juniora i juniorki.

Potom je Jelenić dobio podršku za još jedan četvorogodišnji mandat i u obraćanju članovima Skupštine (34 od 44) istakao je:

Sa rezultatske strane cilj je što bolji rezultat na Igrama u Parizu. Do tada imamo po dva svetska i evropska prvenstva i verujem da ćemo stvoriti tim koji će biti kadar da napadne medalju na Olimpijskim igrama. Radimo na izgradnji olimpijskog bazena u Beogradu, koji čekamo od 1979. godine. Očekujem i bolje rezultate, veću masovnost u ženskom vaterpolu. Mlađe kategorije su uradile više od očekivanog, trudićemo se da opet imaju sve uslove za kvalitetan rad kako bi u tim reprezentacijama dobili igrače za naredni period.

U konkurenciji za izbor predsednika Skupštine bili su aktuelni čelnik Saša Vlaisavljević i nekadašnji trofejni reprezentativac Slavko Gak, kojeg je predložilo 14 klubova. Međutim, Jelenić je upoznao prisutne da Gak ima javnu funkciju, mesto gradskog sekretara za obrazovanje i da Zakon o sportu ne dozvoljava dvojnost javnih funkcija. I pored toga, Gak je dobio reč. U dužem korektnom izlaganju, uz čestitke Jeleniću na radu i rezultatima, zahvalnosti klubovima na podršci, istakao je da treba da se menja statut, da je funkcija predsednika Skupštine marginalizovana i da nema rezona da predsednik Upravnog odbora predlaže čelnika Skupštine koji treba da ga kontroliše. Takođe se i osvrnuo na kandidaturu Stefana Mitrovića rekavši da je šteta što dvostruki olimpijski šampion nije dobio priliku da predstavi svoj program i da smatra da savez nije na pravom putu. Kao što je od ranije poznato, Savez je u petak obavešten da je Mitrović povukao kandidaturu.

Potom se, ipak, glasalo, a Vlaisavljević je dobio 23 glasa, dok je Gak imao 11.

Usvojen je sastav Upravnog odbora u kojem još ima mesta, kao i sastav Nadzornog odbora.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.