Početna » Zanimljivosti » Partizan postao partner sa kompanijom Blocksport i ušao u svet NFT-a

Partizan postao partner sa kompanijom Blocksport i ušao u svet NFT-a

Partizan-BlockSport
(Foto: VK Partizan)

Drugi najuspešniji vaterpolo klub u Evropi svih vremena, VK Partizan, sa sedam titula Evropskog prvenstva, 27 nacionalnih titula i 24 Kup titule, prvi je vaterpolo klub u svetu koji je u potpunosti prihvatio blockchain tehnologiju, digitalizaciju i tokenizaciju potpisavši petogodišnje partnerstvo sa švajcarskom Sports Tech kompanijom Blocksport. Prateći korake košarkaškog kluba Partizan, ovo partnerstvo sa klubom sa bogatom istorijom čiji su igrači pomogli Srbiji i Jugoslaviji da osvoje mnoge zlatne medalje na Olimpijadi, Evropskom i Svetskom prvenstvu, vaterpolo klub Partizan započinje novo putovanje u pravcu koji ga čini liderom i van terena.

Potpisivanjem ovog petogodišnjeg partnerstva, vaterpolo klub Partizan se pozicirao kao prvi vaterpolo klub u svetu koji je potpunosti prihvatio blockchain tehnologiju, digitalizaciju i tokenizaciju. Ovo partnerstvo ima za cilj da razvije nove digitalne načine za fanove da budu više uključeni u dešavanja u klubu, počevši sa lansiranjem nove interaktivne aplikacije za fanove koja će dovesti do učestvovanja, posvećenosti i digitalizacije koje prevazilaze granice Beograda i Srbije. Biće praćeno i lansiranjem i objavom Partizanovih NFT-ova i na kraju njihovih Tokena za Fanove koji će biti zasnovani na korisnosti i samim tim ne špekulantski.

Iz vaterpolo kluba Partizan izašli su neki od svetski najuspešnijih vaterpolo igrača i desetine igrača koji igraju za nacionalni tim Srbije, uključujući svetski najboljeg vaterpolo igrača 2021. godine, Filipa Filipovića, nagradjivanog od strane FINA-e, internacionalnog upravljačkog tela zaduženog za šes vodenih disciplina, kome je nagrada bila uručena u Hilton Abu Dhabi Yas Island Hotelu 17. decembra 2021. godine u saradnji sa “World Short Course Swimming Championships”.

Konferencija VK Partizan
(Foto: facebook.com/WaterpoloPartizan)

Direktor VK Partizana, Nikola Kuljaca je dodao:

VK Partizan je veoma ponosan što je partner ovako cenjene kompanije. Štaviše, jedva čekamo da istražimo svet digitalnih proizvoda i ne bismo mogli da nadjemo boljeg partnera od kompanije Blacksport.

Vladimir Liulka, direktor i vlasnik Blacksport-a je rekao:

Partnerstvo kao što je ovo su nam veoma važna za Blacksport kada su u pitanju sportovi pored fudbala gde su ulaganja ogromna. Vaterpolo je, po našem mišljenju, veoma potcenjen. Takodje, veoma smo svesni da su Srbija i ceo region puni talenta i potencijala i sada sa nasim trećim sportskim klubom, veoma smo optimistični prilikama i potencijalima koje nam ovo partnerstvo nudi. Radujem se razvitku naših veza kako sa Srbijom, tako i izvan nje i jedva cekam šta će biti sledeće. Vaterpolo i Srbija su na vrhu sveta u sportu i nismo mogli da počnemo sa boljim partnerstvom od VK Partizan.

Vladimir Stevanović, predstavnik Blacksporta na Balkanu je dodao:

S obzirom na skorašnji razvoj u Srbiji, oduševljen sam novonastalim partnerstvom, znajući da su Srbija i VK Partizan ispisali istoriju vaterpola na globalnom nivou. Biti deo novog procesa pisanja istorije sa blockchain-om i digitalnim rešenjima iza ovog visokocenjenog vaterpolo kluba je sjajan osećaj i ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez menadžmenta kluba. Zato koristim ovu priliku da istaknem činjenicu da su prepoznali velike prednosti digitalizacije i komercializacije kluba, i slično kao što je Srbija postala jedna od glavnih nacija po pitanju tehnike, srpski sport sada ide istim koracima. Ne mogu da dočekam lansiranje Partizanove sopstvene aplikacije “Fan app” o zlatnoj generaciji vaterpolo sveta i istorijskim momentima kluba.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.