Početna » Nacionalna selekcija » Srpski juniori lako protiv Brazila, sa Hrvatskom za polufinale Svetskog prvenstva

Srpski juniori lako protiv Brazila, sa Hrvatskom za polufinale Svetskog prvenstva

Srbija Ceska Juniori EP 2021
(Foto: Laszlo Balogh/Total Waterpolo)

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Pragu, pošto je danas u osmini finala bila ubedljiva protiv Brazila, rezultatom 15:5 (3:2, 3:1, 4:1, 5:1).

Srbija će u četvrtfinalu, koje je na programu u petak od 15:30, igrati protiv Hrvatske, koja je u grupnoj fazi pobedila Argentinu sa 20:7, Italiju sa 13:12, Uzbekistan sa 31:1 i Rusiju sa 13:5. Sa druge strane, Srbija je u grupnoj fazi pobedila Češku28:0, Slovačku 15:0, SAD 15:9, a sa Španijom je odigrala nerešeno 6:6.

Najefikasniji je bio Marko Radulović sa četiri gola, Stefan Branković je dodao tri tri, Nemanja Stanojević dva, a po jednom su se u strelce upisali Stefan Gak, Vuk Milojević, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Marko Radović.

Odigran je još jedan meč osmine finala, a Italija je opravdala ulogu favorita protiv Južne Afrike (18:3) i u četvrtfinalu će igrati protiv Španije. Rivale u borbi za mesto u polufinalu čekaju Crna Gora i Mađarska. Crna Gora će igrati sa boljim iz duela SAD – Nemačka, a Mađarska sa boljim iz duela Rusija – Grčka.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace